Aikaisemmin bongattuja turhakkeita

Omenasorvi

Pitipä hieraista silmiä kaksi kertaa, kun selailin Yhteishyvä-lehden numeroa 9/2006. Ylläoleva kapistus on omenasorvi, jonka luvataan kuorivan omenan näppärästi. Lehden mukana laite tarttuu pöytään imukupin avulla. Omena kiinnitetään pidikkeeseen ja sitten vain kahvaa pyörittämään. Kuoren paksuus on säädettävissä. Halutessasi sorvi myös leikkaa hedelmälihan spiraaliksi ja poistaa samalla siemenkodan. Spiraalista voi pätkiä sopivia lohkoja vaikka omenapiirakkaan. Parhaiten sorvi sopii tasaisen pyöreiden, isojen omenoiden käsittelyyn.
Hintaa lehti ei kerro, mutta pikaisesti googlettamalla selvisi, että laite maksaa noin neljäkymmentä euroa. Kas kun ei vielä ole sähkökäyttöinen tämä keittiöihme?!!?

Vaatteiden höyrytyskaappi

Ottaisinkohan mukaan seuraavalle matkalle tämän kätevän, kokoontaittuvan, 13 kg painavan vaatteiden höyrystys-raikastus- kuivauskaapin, joka maksaa vain 445 euroa? Lisätietoja täältä ja täältä.

Kuva valmistajan.

Varvasvälipyyhe

Lähde

Kertakäyttökännykkä

Yleisön pyytämättä jatkuu sarjamme ”Kuukauden turhake” uudella ranskalaisella keksinnöllä, josta raportoi aamun Kauppalehti. Aikaisemmin mm. kuulakärkikynistään tunnettu BIC on lanseerannut kertakäyttökännykän, jossa on valmiina täysi akku, SIM-kortti ja tunti puheaikaa noin 40-50 euron hinnalla.

Lehdistötiedotteessa BIC painottaa, että kyseessä ei ole kertakäyttötuote, koska puhelimen voi myös ladata ja siihen voi ostaa lisää puheaikaa ”mobilcarte”-järjestelmän kautta. Numeron luvataan toimivan vähintään 12 kuukautta siitä, kun puhelin on aktivoitu.

Kuvan lähde Kauppalehti.

Perustelut ovat vakuuttavat: ”BICin mukaan puhelin sopii esimerkiksi kakkospuhelimeksi kaupantekoon, silloin kun varsinainen puhelinlinja halutaan pitää vapaana.”