Raivausraporttia

Raivaus on edennyt, joskin hitaanlaisesti, mutta silti tavara kerrallaan.

Viikko 4

Saldo 12 poistoa ja sisään tulleina yksi täysin tarpeeton arpajaisvoitto joka odottaa sopivaa kiertoonlaittotapaa sekä yksi kirja. Ihana kirja olikin, Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Lukekaa, jos tykkäätte listoista, Japanista tai elämänmuutoksista. Tämä löytyi vielä minikirjana, ja oli ensimmäinen ostamani miki (minikirja). Uudenlainen lukuelämys ja helppo kantaa matkalla mukana. Vie paljon vähemmän tilaakin kuin perinteinen malli.

Kirjojen poistaminen on hankalaa. Tästä olen kirjoittanut aikaisemminkin. Toisiin rakastuu ja ei raaski päästää kiertoon, ajattelee että sitten joskus luen uudelleen. Eikä kuitenkaan lue. Tietokirjat vanhenevat nopeasti sisällöltään ja muuttuvat epähaluttaviksi. Divarit ottavat vain parin viime vuoden kirjoja.  Tietosanakirjat, kirjakerhokirjat ja kaiken maailman kirjavaliot eivät kelpaa kenellekään, siis kannet irti ja sisältö paperinkeräykseen.

Mutta kirjaston ”tuo tullessas, vie mennessäs” hyllyssä näyttää käyvän melkoinen vipinä, ja sinne nykyisin vien omia kirjojani kiertoon. Hyvää palvelua kirjastolta lukutoukille ja meille raivaajille.

Old books inside the library of Strahov, Prague by Moyan Brenn

Old books inside the library of Strahov, Prague by Moyan Brenn

 

Viikko 5

Saldo 4 poistoa. Viikon teema oli yhden muistorikkaiden tavaroiden laatikon läpikäyminen. Nyt saa riittää tämä vanhojen teatteriohjelmien, kirjeiden ja lippulappusten mukana raahaaminen. Perikuntakin aikanaan varmaan arvostaa tätä karsimista. Karsintaa suoritettu kohtalaisen reippaasti (iso roskakassi roskiin, lasken tämän yhdeksi tavaraksi) ja tavarat lajiteltu kaltaistensa luokse odottamaan jatkoarviointia.

Toinen teema oli lapsen pieneksi jääneiden urheiluvälineiden kierrättäminen edelleen. Meidän asuinalueella on toimiva FB-kirppis ja toisinaan suosin myös second-hand kauppaa nimeltä Lafkan, jonne voi jättää myyntitilille tavaroita myyntiin. Sieltä löytää helposti ja hyväkuntoisina kohtuuhinnalla tilalle uudet, suuremmat koot.

Tälläkin viikolla on jatkettu raivaamista, mutta siitä sitten tulevaisuudessa lisää. Sitä ennen ajattelin seuraavaksi kirjoittaa kuitenkin kuukausittaisesta talousbudjetin seurannasta. See you next time!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s