Ja taas raivataan ylimääräistä tavaraa

Joka vuosi suunnilleen näihin aikoihin se iskee, kun tajuaa että kaikenlaista on taas kertynyt kaappeihin ja hyllyille. Nimittäin halu ja tarve raivata ylimääräisiä tavaroita pois. Tiedän kokemuksesta kuinka paljon hyvää mieltä siitä saa, kun tähän hommaan jaksaa aika ajoin ryhtyä.

Ja tätähän on ilmassa: Facebookissa Tavara päivässä pois -yhteisössä on raivattu yhden tavaran päivävauhdilla jo useita vuosia.  Arkijärki-blogissa  on meneillään tavaroiden poistokampanja, samoin 365morelife’ssa. Lehdistä tästä saa aina lukea vuoden alussa, niiden pakollisten dieettijuttujen lomassa.

Tänä vuonna ajattelin pitää kirjaa poistoista ja ostoista ja tarkastella kokonaissaldoa tavaramäärässä. Ehkäpä välillä täällä siitä raportoin myös. Tässä alkua:

(Kalenteri)Viikko 2:

Poistoina hyväntekeväisyyskirpparille pussillinen tavaraa (26 esinettä), lapsen pieneksi käyneitä urheiluvälineitä myyntiin second hand-liikkeeseen, kirjoja kirjaston kierrätyspisteeseen, jotain käyttökelvottomia poistoja roskiin. Talosta ulos lähti 45 tavaraa, mutta taloon sisälle tuli alennusmyyntien ansiosta mm. vaatteita ja astioita 12 esinettä. Nettopoistot 33 tavaraa.

Viikko 3:

Kirjaston kierrätykseen kirjoja 5, tilalle ostettu vaatteita itselle ja lapselle 10 esinettä. Netto siis -5 poistunutta tavaraa. Ymmärrän tästä että on ihan yhtä tärkeää pitää lukua niistä sisään tulevista tavaroista kuin poistoistakin, muuten tällä poistolistalla helposti huijaa itseään.

Kommentoi mieluusti omista kokemuksistasi tai vinkkaa muitakin tavaranvähennysblogeja, jotka ovat tiedossasi.

P.s. Blogihan on ollut melko hiljainen viimeisen parin vuoden ajan, koska elämä. Nyt en tee mitään lupausta aktivoitumisesta mutta kun viime aikoina on monta kertaa ollut sellainen olo että ”tästä pitää kirjoittaa blogiin” niin katsotaan mihin se johtaa…

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s