Mietteitä muutosta


Meidän perhe muutti uuteen kotiin kolme viikkoa sitten. Sitä edelsi muutaman viikon tavaranraivaaminen, joka on edelleen jatkunut uudessa paikassa. Muutto onkin roinanraivaamisen näkökulmasta otollinen mahdollisuus toteuttaa kohtuullisempaa tavaramäärää, sillä se tarjoaa tilaisuuden tarkastella omia tavaraomistuksia läpikotaisin.

Tässä muutamia huomioita joita asian tiimoilta tuli tehtyä:

  • Kannattaa aloittaa tavaranvähentäminen ajoissa, ainakin pari kuukautta ennen muuttoa, jotta pääsee eroon ainakin isoimmista tarpeettomista tavaroista hyvissä ajoin.
  • Varastoihin, vaatehuoneisiin, autotalleihin ja vastaaviin paikkoihin kertyy helposti tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa, joka pölyttyy siellä laatikoissa vuosikausia. Varastoja pitäisikin käydä säännöllisesti läpi arvioiden tavaroiden tarpeellisuus ja jatkokäyttö.
  • Tuttu kolmijako osoittautui toimivaksi: säästä, kierrätä tai heitä pois. Kierrätettäviä voi lahjoittaa Kierrätyskeskukseen tai hyväntekeväisyyteen, vaihtaa Netcyclerissa tai myydä esim. Huutonetissä.
  • Uuden kodin hankinnat kannatta tehdä vasta sen jälkeen, kun on ensin arvioitu vanhojen tavaroiden soveltuvuutta uuteen ympäristöön. Moni tavara voi saada uudenlaisen käyttötarkoituksen uudessa paikassa.
  • Yrityksessä ja kotiarkistoista kertyy myös sellaista paperia, jota ei mielellään laita tietosuojasyistä paperinkeräykseen. Minä kärräsin omia arkistoja Paperinkeräykseen Hakuninmaalle. Kannattaa kerätä vaikka kimppa, sillä samalla minimihinnalla saa tuhottua jopa 250 kiloa paperia.

ja vielä lopuksi: Muutossa kannattaa inventoida: montako viinilasia ihminen todella tarvitsee onnelliseen elämään?

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Mietteitä muutosta

  1. Olen muuttanut elämäni aikana 17 kertaa. Yhden vuoden aikana peräti kolmesti. Olen viettänyt 52 vuotta kohtuullista elämää,tietämättä, että se on jotain downshiftingiä. 🙂 Olosuhteet ovat osittain tähän syynä, mutta vain osittain. Suurin syy lienee se, etten ole lainkaan kiinnostunut kilpailemisesta. Minkäänlaisesta.Minulta puuttuu kilpailuvietti. Voin sanoa, ettei onnellinen elämä tarvitse yhtään ainoaa viinilasia-eikä sitä viiniäkään välttämättä. Suomesta saa upean makuista vettä, jota voi juoda millaisesta astiasta tahansa tai suoraan kraanasta taikka omasta kaivosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s