Takuusäästöä arkistoimalla

Ensin niitä oli minulla mapillinen. Kun tutustuin mieheeni, sain selitellä huolettomalle karjalaismiehelle tämän mapin olemassaoloa, johon hän hymyillen yhteiselomme alkuaikana tutustui.

Pikkuhiljaa mapin paperit muuttuivat sähköiseen muotoon ja nyt niillä on oma arkistonsa koneen kovalevyn nurkalla. Ja taas niitä tarvittiin, laskujeni mukaan viidennen kerran viimeisen vuoden aikana.

Kyse on tietenkin takuutodistuksista, joiden arkistoinnissa olen tosi tarkka, sillä kokemuksen mukaan niiden avulla on helppo säästää rahaa. Nyt kun mikään tavara ei enää kestä niinkuin ennen, vaan rikkoutuu helposti, kuluttajan kannattaa pitää oikeuksistaan tarkasti kiinni ja vaatia tilalle uutta tavaraa tai takuukorjausta.

Viimeksi pojan fillarin vaihteisto hajosi alle vuoden käytön jälkeen, joten takuuksihan se onneksi meni. Sitä ennen on vaihdettu hajonnut tietokoneen hiiri, pojan potkulauta sekä UPS-laite ja korjautettu rikkoutuneen digiboxin kovalevy, kaikki takuun ansiosta.

Olen tainnut tästä tavaroiden heikosta laadusta kirjoittaa täällä aikaisemminkin, ja onhan siitä juttua ollut monessa muussakin paikassa, vaikkapa Leppoistaja-Heikillä. Vaan joka kerran se potuttaa yhtä paljon! Onneksi on takuulappuja tiedostokansio pullollaan 😉

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Takuusäästöä arkistoimalla

  1. Paluuviite: Kulutusjuhla » Kuitit kannattaa säilyttää: rikkoontuneiden laitteiden korjaus säästää rahaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s