Terveisiä Sisiliasta

Vietimme neljä viikkoa slow-lomaa Sisilian pohjoisrannikolla pienessä San Giorgion kylässä kesäkuussa. Majoituimme vuokraamassamme talossa ja meillä oli oman perheen lisäksi osan aikaa kylässä sukulaisiakin.

Mistähän päästä alkaisi purkaa muistikuvia? Helpointa on aloittaa ruoasta. Mieltä ilahduttivat tuoreet ja laadukkaat hedelmät ja vihannekset, joita oli kaupoissa ja toreilla runsaasti tarjolla. Myös ihanat vuokraisäntämme kantoivat kasvimaaltaan silloin tällöin meille todellista lähiruokaa.

Suomalaiseen tehoitsepalvelukulttuuriin tottuneelle oli ensi alkuun pieni kulttuurishokki, että kaikissa ruokakaupoissa hedelmä- ja vihannesosastolla oli signora, jonka tehtävänä oli punnita asiakkaiden ostokset. Osassa paikassa tuotteet sai valita ihan itse, osassa signora myös suoritti valinnan asiakkaan puolesta.

Paljon kokkasimme itse, jossa erinomaisena apuna oli mukaan otettu Saku Tuomisen ja kumppaneiden Aglio & Olio, kattava katsaus italialaiseen pastakulttuuriin.

Kuukauden paras pasta löytyi Siracusasta, pienestä trattoriasta, jonka Pasta alla Norma pääsi heti all-time-top-10:iin. Kuukauden slow-foodia oli juhannusaaton illallinen kylämme agriturismon terassilla, kolmen ja puolen tunnin kohdalla oli nautittu vasta 8 erilaista alkupalaa sekä pääruoka, joka sekin sisälsi kolmea lajia lihaa. Jälkiruokaa ei enää mahtunut, mikä suuresti näytti kummastuttavan talonväkeä.

Kotiin tuliaisina lähti mukaan tietenkin oliiviöljyjä sekä mm. kahvia, kapriksia ja aurinkokuivattuja tomaatteja (joista kaksi viimeksimainittua paikalliseen tapaan suolaan säilöttynä). Niitä nauttiessa on mukava kerrata ruokamuistoja myöhemminkin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s