Terveisiä Hubista

Olen töiden puolesta mietiskellyt viime aikoina uuden työn tunnuspiirteitä. Työ vapautuu paikkasidonnaisuudesta ja on välineiden puolesta mahdollista tehdä melkeinpä missä vain. Yhä useampi tekee työtään entisajan käsityöläisten malliin yhdistämällä yrittämistä luovasti muuhun elämään. Kaltaiseni mikroyrittäjät omissa verkostoituneissa nanokorporaatiossaan työskentelevät kuka missäkin, monet kotitoimistoistakin käsin. Niinkuin minäkin yli kolmen vuoden ajan, mutta pikkuhiljaa kasvoi kaipuu saada ympärilleen myös jonkinlaista työyhteisöä.

Pari vuotta sitten pääsin käymään Tampereella Demolassa ja totesin, että tuollaiseen yhteisöön haluaisin itsekin päätyä. Alkoi sitkeä etsintä, jonka tuloksena oli pyöreä nolla: tuollaista ei täältä pääkaupunkiseudulta niin vain löytynytkään. Muutamaa paikkaa kävin katsomassa, mutta ei natsannut.

Kunnes huomasin, että Helsinkiin on tulossa Hub.

Hub on osuuskuntamuotoinen yhteenliittymä, joka tarjoaa työskentelytiloja ja fasiliteetteja kohtaamiseen pienille yrityksille. Hub on  myös yhteisöllinen työtila. Hubilaisia yhdistää lisäksi toive paremmasta maailmasta ja työskentely sen eteen. Tuntuukin, että olen solahtanut downshifting-ajatuksine vaivattomasti tähän joukkoon. Hubeja toimii maailmalla nyt yli 20 paikkakunnalla.

Nyt olen muutaman viikon ollut hubilainen, Hubin uusissa tiloissa Annankadulla. Tilat ovat uudenkarheat ja toiminta hakee vielä jossain määrin uomiaan. Tästä huolimatta täällä tapaa mukavia ihmisiä ja tänne on mukava tulla muutamana päivänä viikossa tekemään töitä. Tämä on hyvä pysähdyspaikka palavereiden välillä ja tänne voi sopia neuvotteluja yhteistyökumppaneiden kanssa. Huomaan, että kun tulee aamulla ”työpaikalle” ja tekee töitä ”konttorilla”, myös työnteko tuntuu erilaiselta: tuntuu että täällä saa myös paljon aikaiseksi. Kaikenlaista sosiaalista yhdessäoloa on myös ohjelmassa ja suunnitteilla, siihen voi osallistua kiinnostuksensa mukaan. Vaikuttaa oikein hyvältä siis.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s