Mennyttä ja tulevaa

Näin vuoden taittuessa uuteen luodaan perinteisesti katsauksia menneeseen ja tulevaan. Niin tässäkin blogissa.

2010 oli mieleenpainuva vuosi monellakin tapaa:
* Perheessä ja lähipiirissä juhlittiin oikein olan takaa: 75v, 70v, 50v, kultahääpäivät, kaksi ihanaa vauvaa ja muutamia muita ”pienempiä” tapauksia.
* Kaksi kirjaa, viime vuodenvaihteessa julkaistu sukukirja ja syksyllä kustantajalta tullut tietokirja pitivät kiireisinä ja veivät myös julkisuuteen, varsinkin jälkimmäinen.
* Töiden osalta oli vaihtelevaa, kevät oli hiljainen, mutta onneksi syksyllä tilanne parani ja vuodesta tuli yrityksen kannalta loppujen lopuksi siedettävä.
* Mökkeily jäi vähälle, mutta remontoitavaa riitti kahdessa muussa kohteessa aivan kylliksi. Nyt remontit on tehty ja teetetty ja voidaan nauttia uudistetusta keittiöstä kotona ja uudesta talon ulkomaalauksesta kaukolomakodissa Kainuussa.
* Veera-myrsky piti huolen siitä, että uunituore kaupunkilaismetsänomistaja joutui metsätalouden pikakurssille, kun eräänä aamuna tuli puhelinsoitto siitä, että palstalla on puuta nurin kuin sotatantereella. Kaikenlaista uutta oppia karttuikin sitä seuraavina kuukausina aiheen piiristä runsaasti. ”Pakko on paras muusa”, taitaa olla vanha sanonta.
* Harrastukset … jäivät vissiin vähän vähiin… Loppuvuodesta innostuin taas pitkästä aikaa sukututkimuksesta, pusasin pystyyn myös uuden blogin sitä varten. Kerään sinne artikkeleita, joista ehkä jonain päivänä koostuu … jotakin?
* Vuoteen mahtui myös yllättäen neljä ulkomaanmatkaa.

Kun kaiken tähän listaa, niin alkaa yhtäkkiä hengästyttää. Ihmeesti kuitenkin tekemisen ilo ja rentous ovat olleet läsnä lähes koko vuoden, vain alkusyksystä oli kausi, jolloin asiat harmittivat. Taustalla varmasti vaikuttaa pyrkimys löytää iloa elämän pienistä hetkistä, pyrkimys pitää itsestään huolta ja pyrkimys kiitollisuuteen, joita kaikkia aion viljellä ensi vuonnakin.

Ajatuksia tulevalle vuodelle

Ensi vuotta leimaavat uudenlaiset asiat. Nyt on alkanut erittäin kiinnostava ja laaja työhanke, joka jatkuu koko vuoden. Työn alla on kaksi kirjaa, joista ensimmäiseen sain jo pienen apurahan. Se käsittelee kohtuullisempaa johtamista ja teen sen yhdessä kollegani Paula Kirjavaisen kanssa. Toinen kirja koskettelee selviytymistarinoita työuupumuksesta, ja siihen toivoisin löytäväni haastateltavaksi uupumuksen läpikäyneitä henkilöitä, jotka ovat kokemuksesta toipuneet ja haluaisivat jakaa selviämiskeinonsa avuksi muille. Jos kiinnostuit olemaan mukana, ota yhteyttä sivupalkissa näkyvään sähköpostiosoitteeseen.

Maaliskuussa alkava intensiivinen 3 kuukauden Business Coach-koulutus tulee olemaan varmasti mieleen jäävä ja toivon siitä paitsi ammatillisia eväitä, myös eväitä oman työn kehittämiseen. Sen jälkeen onkin sitten hyvä vetäytyä slow-lomalle kuukaudeksi erääseen pieneen taloon eräällä eurooppalaisella saarella.

Kaiken tämän tekemisen edessä täytyy olla nöyrä ja muistaa pitää huolta myös siitä, että aikaa jää itselle ja etenkin läheisille, sillä heitä vartenhan täällä ollaan. Ajankäytön pohdinnat ovat siksi askarruttaneet mieltäni viime aikoina, ja niistä kirjoittelen piakkoin lisää.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille lukijoille Uudistavaa ja Onnellista Vuotta 2011!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s