Viisi tapaa tehdä ahneuden syntiä

Tuomas Akvinolaisen mukaan on viisi tapaa tehdä ahneuden syntiä, kirjoitti Hannu-Pekka Björkman taannoisessa kolumnissaan. Synnilliset tavat ovat praepropere – syöminen liian varhain, laute – syöminen liian kalliisti, nimis – syöminen liian paljon, ardenter – syöminen liian innokkaasti ja studiose – syöminen liian valikoivasti.

Mea culpa, mea maxima culpa! Been there, done that. Tänään olin mukana espanjalaisen ruoanlaiton kurssilla, ja tulin harjoittaneeksi lähes kaikkia noita paheita. Meitä oli 10 henkilöä, joista enin osa australialaisia, ja kokkimme Ignatio. Meidät vietiin ensin torille ostamaan aineksia, kuten päiväntuoreita kananmunia, mustekalaa ja vihanneksia. Sitten asettauduimme keittiöön ja saimme pareittain ja pienissä tiimeissä osallistua neljän ruokalajin lounaan valmistukseen. Kun emme olleet kokkausvuorossa, nautimme viiniä ja oliiveja.

Lopuksi tietenkin söimme kaiken valmistamamme: Shottilaseista tarjottu tomaattikeitto kolmella lisukkeella, tomaattileipää, tortillaa, pääruokana äyriäispaellaa ja jälkiruokana taivaallisen hyvää crema catalanaa eli paahtovanukasta.Ainutlaatuiset maut syntyivät puhtaista raaka-aineista ja vuosisatojen hiomista työvaiheista, viimeisen silauksen antoi hyvässä seurassa kaikunut hersyvä nauru. Syntiä tai ei, suosittelen kokemusta, jos mietitte mitä erilaista voi tehdä kaupunkilomalla.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s