Ruoka-asiaa tänäänkin

Tänään vierailin Barcelonan parhaimmalla elintarviketorilla La Boqueriassa. Hedelmien, lihojen, leikkeleiden ja muun syötävän valikoimat ovat päätähuumaavat. Luomubuumi ei ole tänne vielä ennättänyt, sillä vain yksi liike hallissa selvästi profiloi itseänsä luomuna.

Sen sijaan huomioita kiinnitti jotain, mitä kotimaassa ei näe: täällä on edelleen tapana hyödyntää kaikki osat teuraseläinten ruhoista: tarjolla oli siansorkista lampaanpäihin kaikkea mitä kuvitella saatatte, mutta jota en tässä ryhdy tarkemmin kuvailemaan. Näitä oli tarjolla runsain mitoin lihakauppiaiden tiskeillä, joten ilmeisesti niitä myös käytetään paljon ruoanlaitossa. Myös erilaisten lintujen ja jopa kaniinien valikoima oli suomalaiseen tarjontaan tottuneelle yllättävä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Saksikuva ei ole hallista, vaan Barri Goticista, josta taas etsiskelin illallispaikkaa. Askeleet veivät tällaiseen, ja ruoka sekä palvelu olivat mieleenjääviä. Maistoin alkuun chorizo-makkaroita siiderissä, jota täytyy kokeilla kotonakin ja pääruokana paellaa merenelävistä.

Päätän raporttini tältä erää tähän, buenas noches tai sama katalaaniksi: Bona nit!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s