Ei enää uhkia ja mahdollisuuksia, kiitos!

Tänään tein kauaskantoisen päätöksen: en osallistu enää seminaareihin, jonka otsikoissa vilahtelee sellaisia sanoja kuin ”Maahanmuutto – uhka vai mahdollisuus?”. Esimerkki on täysin kuvitteellinen, mutta todellisuudessa tänään postilaatikkoon kilahti sellainen seminaarikutsu, joka sai pohtimaan, kuinka valikoivaksi olen osallistumisten suhteen tullut.

Kokopäiväinen, huonosti jäsennetty seminaari on useimmiten ajanhukkaa pahinta laatua. Koska järjestäjät haluavat paikalle monipuolisen yleisön, sitä kosiskellaan laajalla aiheiden kirjolla, joka loppuviimeksi ei palvele ketään. Esiintyjät piipahtavat paikalle vain omaa esitystään varten, joten synergiaa ei synny. Powerpointtien määrä lasketaan yleensä useissa kymmenissä ja niiden visuaalisuuteen ei ole kiinnitetty mitään huomiota. Tällaisessa seminaarissa myös verkostoitumiselle on liian vähän aikaa, sillä vartin kahvitauossa ei paljon ehdi kuin aloittaa. Seminaarikooma onkin usein nähty vieras näissä paikoissa.

Millaiseen seminaariin sitten menen mielelläni? No TedX Helsinkiin menisin, jos vain pääsen, olen jo hakemuksen laittanut (viimeksi jäin rannalle katkerana vilkuttamaan…). Arvostan myös puolen päivän mittaisia, tarkkaan fokusoituja aamiaisseminaareja, joita onneksi markkinointiväellekin on mukavasti tarjolla.  Niissä ehtii saada aiheesta peruskuvan, tavata ihmisiä ja vielä jää päivään aikaa ja aivoihin puhtia hoitaa muitakin asioita.

Ja sitten tietenkin halajan sellaisiin, jossa on tarjolla eri aisteja ilahduttavia elämyksiä asian ohella. Usein elämyksiä tarjoavat urheilijat tai taiteilijat (vuorikiipeily näyttää viime vuosina olleen kova sana) tai paikassa on jotain ikimuistoista. Taide kaikissa muodoissaan saa kiinnostumaan seminaarista, samoin jos paikassa, jossa se järjestetään, on jotain persoonallista, riittävän rouheasti erilaista tai muuten innostavaa. Olen ollut erilaisissa tilaisuuksissa vanhoissa upeissa tehdashalleissa, jonne mentiin kapearaiteisella junalla kymmeniä kilometrejä lähtöpaikasta (tämä oli Ruotsissa), hienoissa museoissa, vanhassa luostarissa, vielä avaamattomissa parkkihalleissa ja monissa muissa mieleenjääneissä paikoissa. Sellaisista jää yleensä hienot muistot.

Kuten ehkä olet jo huomannut, olen lupautunut puhujaksi yhteen seminaariin, jossa on edellytyksiä nousta uudenlaiseksi konseptiksi seminaarien joukkoon. Ordinare, Ystäväyritys, järjestää nimittäin Leppoisan seminaarin 30. marraskuuta 2010 klo  17:00 – 21:00. Paikkana on Viikin Gardenia ja luvassa monenlaista ravintoa keholle ja mielelle kohtuullisemmassa ja leppoisemmassa hengessä. Mikäli sinäkin haluat mukaan, tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät ylläolevan seminaarin linkin kautta. Tervetuloa kokemaan jotain erilaista!

Kuva täältä.
Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Ei enää uhkia ja mahdollisuuksia, kiitos!

 1. Paluuviite: Tweets that mention Ei enää uhkia ja mahdollisuuksia, kiitos! | Simplicitas -- Topsy.com

 2. Topakka sanoo:

  Moi! Olen törmännyt samaan asiaan. Seminaarien ja koulutusten pitää vaikuttaa jo paperillakin tehokkailta tai herätteleviltä, että viitsin osallistua. Toissa viikolla osallistuin valmennukseen, jossa päivän aikana oli 9 puhujaa, joista 8 käytti noin 30 minuutin puheenvuoron. Ja päivän hersyvin puhuja oli säästetty viimeiseksi iltapäivällä. Keskittyminen ei herpaantunut koko päivänä!

  Kahvinjuontiseminaareista kirjoitin keväällä omassa blogissani
  http://kaksityömaata.fi/aiheeton/kuka-pitaisi-tehokkaan-seminaarin/

  T. Topakka

 3. Ritva Rajander-Juusti sanoo:

  Hei Topakka, kannatan tuota trendiä, että puheenvuorot ovat lyhyempiä. Silloin minimoituu turhien Powerpointtien määrä, typistyvät yleiset yritysesittelyt yms. löpinät olenneiseen ja pysyy kuulijakunta hereillä. Kaikkein mieleenjäävimpiä ovatkin olleet muutamat hyvät Pecha Cucha -tyyppiset esitykset.

  Kiva blogi sinulla, jäin heti seuraamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s