Nanoilu pohdituttaa

Kohta on päätettävä, lähteäkö mukaan tämän vuoden NanoWriMoon. Kyseessä on National Novel Writing Month (NaNoWriMo tai joskus vain NaNo) eli kansallinen romaaninkirjoituskuukausi, vuosittainen marraskuun ajan kestävä kirjoitusprojekti, jossa tavoitteena on kirjoittaa 50 000 sanan mittainen romaani kuukauden aikana.

Viime vuonna olin mukana, mutta homma tyssäsi puolessa välissä mm. pojan sikainfluenssaan ja muuhun elämäksi kutsuttuun.Kuitenkin sain  aikaiseksi noin 20.000 sanaa eli melkoisen osan pienoisromaanista. En ole sitä kehittänyt eteenpäin, sillä juoni on mielestäni solmussa ja tarinan henkilöissäkin olisi vielä paljon parannettavaa. Kässärinpuolikas on hautunut koneella ja aivoissa ja olen itse sen kanssa lähinnä pyöritellyt päätäni epätoivoisesti ja välillä miettinyt, hylkäisinkö reppanan kokonaan.

Kunnes löysin tämän. Kyseessä on tapa, jolla J.K. Rowling jäsentää Harry Potter -romaaninsa. Kokeilin samaa menetelmää omaan tekeleeseeni ja heureka! Sain kuin sainkin tuon kaavion avulla juonesta jotenkin kiinni ja tehtyä suunnitelman siitä, mitä missäkin luvussa tapahtuu sekä osajuonien kehittymisestä. Joitain pohdittavia kohtia on vielä, mutta sitten pitäisi vain jatkaa viime vuoden projektin kirjoittamista. Ja siihen olisi vertaistukea tarjolla nanoilijoista marraskuussa….

Viime vuoden nanoilijoista yksi on saanut kustannussopparin nanoromaanilleen, joka julkaistaan keväällä 2011. Lienee ensimmäinen nanoromaani Suomessa.

Joten saattaa olla, että saatte lukea nanoilukuulumisia täältä marraskuussa. Tai sitten ei, riippuu elämästä.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s