Hiljainen muutosvoima

Oletteko muuten kiinnittäneet huomionne siihen samaan kuin Siirtolan emäntä, että kansa vaikuttaisi tällä hetkellä olevan valistuneempaa kuin poliittinen johto. Eduskuntatalossa näytetään pippaloivan edelleen jo kuolemaa tekevän Amerikan mallin mukaan. Sen sijaan yhä useampi sivistynyt keskiverto kansalainen puolestaan yrittää löytää uutta yksinkertaisempaa kohtuullisempaa elämäntapaa ja luovaa muotoa omalle potentiaalilleen! Eipä siis kovinkaan kummallista, jos äänestysprosentit koko ajan hiipuvat. Onko tämä poliittisen eliitin” junasta putoaminen” juuri äänestäjän vaihtoehdottomuuden tunteen ytimessä. Näyttää siltä, että yhteiskunnallinen hiljainen vallankumous on tapahtumassa horisontaalisesti tavallisten ihmisten keskuudessa, etenkin nuorison parissa, ja talous ja politiikka joutuvat seuraamaan väistämättä tätä ihmisten asenteissa, uskomuksissa ja arvoissa tapahtuvaa muutosta.

Olen ehdottamasti samaa mieltä kuin yllä olevan pohdinnan kirjoittanut Siirtolan emäntä Kati. Monen poliitikon ja päättäjän ajatukset loputtoman kasvun illuusiosta ovat kyllä niin viime vuosituhannelta.

Tämä ajatus nousi mieleeni myös kun luin Taiston ansiokasta kommenttia aikaisempaan postaukseeni. Taisto pohtii:

Talouselämän vaikuttajat ovat varmasti hieman huolissaan tästä ”höpsötyksestä”. Entä jos työntekijät eivät teekään ylisuurella vauhdilla töitä? Entä jos he eivät jääkään ylitöihin kun haluavat mennä katsomaan läheistään. Mutta ehkä epäilyttävintä on, että jos ihmiset pääsevät itse huomaamaan, että kohtuullistaminen ei sittenkään huononna työn ja yrityksen tulosta millään lailla. Silloin kaikki voittaisivat!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Hiljainen muutosvoima

  1. Erinomaisia lainauksia (ja hieno blogi, jonka vasta löysin!). Pelkäänpä pahoin, että osin juuri tuon ensimmäisen lainauksen vuoksi taas entistä useampi jättää äänestämättä. Ja se tietyllä tavalla asennoituva osa joko vaihtaa puoluetta tai äänestää joka tapauksessa. Eli perussuomalaiset tulevat valitettavasti saamaan luultavasti kaikki enemmän tai vähemmän yllättävän murskavoiton. Ja siitä saa hyvin paljon politiikka ja poliitikto syyttää itseään. Nykyisen politiikkansa lisäksi.

    Toivottavasti olen väärässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s