Asiasta kolmanteentoista…

Tänään kiinnitin huomiota Titta Lassilan Luonto-Liiton blogissa esiin nostamaan asiaan lemmikkieläinten omistajille suunnatusta mainonnasta. Lassila kirjoittaa:

Yhtä suurta hämmennystä koin kuultuani Kitekat-tv-mainoksen. Syöttämällä kissallesi kyseistä kissanruokaa, ”hän voi elää täyttä elämää”. Aloin miettiä, millaista on kotikissan täysi elämä (sillä suhtaudun kriittisesti eläinten inhimillistämiseen), ja onko se todella kiinni Kitekatista.

Mikäli täysi elämä ei riitä, voi kissallensa turvata luksuselämän syöttämällä sille saman Mars-yhtiön Shebaa, joka ”valmistetaan vain hienoimmista raaka-aineista. Valitse lohifileepaloja, pieniä tonnikalafileepaloja, meheviä kanafileepaloja tai mureita häränsuikaleita.”

Kun katsoo mainontaa jota lemmikkieläinten omistajille suunnataan, tuppaa kyllä todellakin välillä hämmästyttämään ja kummastuttamaan. Vai mitä sanotte näistä:

”Vain sinä voit auttaa kissasi luonnollista vastustuskykyä pysymään vahvana”. (Purina One)

”Koiran hampaiden puhdistukseen tarkoitetut pehmeät puruluut vähentävät plakin ja hammaskiven muodostumista.” Pedigree Denta-Stix, joita on erikseen saatavana isoille, keskikokoisille ja pienille koirille, hinta noin 14 €/56 kpl. Muutenkin näyttää olevan tiedettä tämä koirien hammashoito, nettikaupasta löytyi hengitystä raikastavia, erityisesti poskihampaille, kolmena eri makuvarianttina ja kaikilla muilla herkuilla ja kommervenkeillä.

Koirallekin on tarjolla myös omega-3 rasvahappoja ja vihersimpukkajauhetta nivelten kunnossa pitämiseen. Apua lemmikin nivelvaivoihin antaa siis Pedigree Joint Care+.

Luxussegmentti on tietysti myös hyvin hallussa, ja myös lisäaineettomuus on huomioitu. ”Whiskas Delicate Cuisine –kissanruoka helppokäyttöisissä pusseissa. Huolella valmistettu, sisältää kaikki tärkeät ravintoaineet eikä lainkaan keinotekoisia lisäaineita. Saatavilla monessa eri maussa, kuten grillattua ankkaa tai höyrytettyä valkoturskaa.” Tietenkin tarjolla on myös luomua.

Jotakin tuttua näissä mainoslauseissa, eikö vain? Ettei vain lemmikinomistajia vietäisi kuin sitä entistä pässiä narussa…

Photo credit Flickr/Danperry.com

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Asiasta kolmanteentoista…

 1. Riitta sanoo:

  Niin paljon kuin kissaeläimistä pidänkin, tuo lemmikkiruokabisnes kyllä hirvittää. Musta tuntuu, että Sheba-kissat syövät paremmin kuin moni ihminen.

 2. Ritva Rajander-Juusti sanoo:

  Samaa mieltä Riitta, mirrille on kyllä tarjolla monenlaisia herkkuja, joita epäilemättä nauttivat mielellään. Olisihan se itsekin kiva saada eteen lautasellinen gourmet-herkkuja päivittäin 🙂

  Lähdenpä tästä lounaan tekoon: listalla pastaa ja jauhelihakastiketta…

 3. Myrkky sanoo:

  Älkää hämääntykö markkinoinnista. Ns. teurasjätettä nuo ruuat suurimmaksi osaksi ovat. Usein myös kissoille sopimatonta viljaa ja soijaa. Nivelvalmisteet saa paljon halvemmalla purkista kuin puruluista, mutta vanhoille koirille ja kissoille ne ovat hyvin usein tarpeen.

  Niin kuin pässiä narussa, pitää paikkansa.

 4. Tiikku sanoo:

  Olen aina hämmästellyt tuota kotieläinten yli-inhimillistämistä niin mainoksissa kuin ihmisten puheissakin (”hän”). Toki kotieläimenkin ruokavaliosta on huolehdittava, mutta kissa tuskin erottaisi gourmet-herkkua ns. tavallisesta purkkiruuasta, ellei sitä siihen totutettaisi. Näitä liian hyvään totutettuja kissoja tiedän turhan monta. Kissalla ei ole aavistustakaan siitä, kuinka hienoa ruokaa sen kuuluu saada. Sille ei tule paha mieli siitä, ettei tarjottu ruoka olekaan sitä kalleinta tai eniten mainostettua. Ugh. 🙂

  • Ritva Rajander-Juusti sanoo:

   Kiitos Myrkky mielenkiintoisesta näkökulmasta, ja varmaan tuo on totta, sillä ihmisillekin syötetään vaikka mitä kanannahkaa (luin juuri kirjan Aitoa ruokaa, ja meni kyllä ruokahalut..). Kirjassa myös kerrottiin että esim. Ruotsissa on eläinruuassa tarkemmat rajat lisäaineille kuin ihmisruoassa ja perusteluna on että eläimiä pitää suojella kun eivät ne itse voi valita!!

   Tiikku, nykymainoksissa eläimet on todella jo korotettu lasten asemaan. Uskoisin että kissat ja koiratkin ovat onnellisempia kun ne ovat siinä paikalla laumassa, mihin ne jo ekologisesti asettuvat ja saavat sellaista ruokaa joka on hyvää ja ravitsevaa, mutta eivät ne todella tarvitse hienoja gourmet-herkkuja. Tulee mieleen, että mitä tarvetta itsessään täyttävät ne kissan- ja koiranomistajat, jotka noita herkkuja lemmikeilleen kantavat?

 5. myy sanoo:

  Eivät perusmarkettien säilykkeet ja rainbow/pirkka-kuivaraksut ole mitään herkkua vaan jätettä ja sahanpurua maustettuna lihanmaulla. En syöttäisi koiralleni ikipäivänä mitään markettiruokaa. Laadukkaampaa ruokaa syöttäessäni säästän myös eläinlääkärikuluissa. Koira voi hyvin, ruokintakustannukset ovat 20 € kk enkä täytä itsessäni mitään tarvetta 😉 Pidän vain huolta lemmikistäni.

 6. Ritva Rajander-Juusti sanoo:

  Viisaita puhut, Myy. Lemmikkejä voi rakastaa ihan kotiruoalla ja kohtuullisilla kustannuksilla 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s