Tunnelmia

Eilen sain painosta laatikollisen näitä:

Tunnustelin olotilojani laatikkoa avatessa. Piti silittää kirjojen pintaa, käännellä ja katsella kaunista kantta ja lehteillä varovasti sisäsivuja. Siinä täyden kirjalaatikon äärellä tunsin ihmettelyä, kiitollisuutta ja hämmennystä.

Olen julkaissut aikaisemminkin mm. tieteellisiä teoksia,  kuten tutkimusraportteja, sekä viime vuonna omakustanteena sukukirjan. Kaikkien näiden kohdalla, niinkuin nytkin, on vaikea syventyä omaan tekstiin, kun uunituore kappale kirjaa tai raporttia on ensi kertaa käsissä. Pelkään, että kun avaan kirjan umpimähkään, sieltä ilmestyy silmiini ensiksi  painovirhe tai joku muu epätäydellisyys. Haluan säilyttää illuusion eheydestä, enkä katso tekstiä alkuvaiheessa lainkaan, nautin kirjasta vain esineenä.

Kirja on ollut unelmani pitkään, ja nyt kun se on totta, on kiitollinen ja hämmentynyt olo, vähän tyhjäkin ehkä; pitäisikö miettiä jo seuraavaa unelmaa? Päätän, että ei vielä, vaan viipyilen hetken vielä tämän loppuunsaattamisessa.

Nyt julkaistu kirja ei olisi ollut mahdollinen, ellen olisi joutunut tekemään sitä valintaa, jonka tein oravanpyörän jättäessäni. Minulla ei olisi ollut aikaa, voimia eikä sanottavaa tähän kirjaan, elleivät asiat olisi menneet juuri niin kuin ne menivät.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tunnelmia

 1. Taisto Junkkari sanoo:

  Onnittelut, että hanke on päässyt tuohon jaloon muotoon, kirjaksi.

  Kirja, ja vielä sidottu sellainen (=kovakantinen), on hieno esine. Kuinka monesta osasta se onkaan valmistettu ja kyllä sitä pitääkin ihailla. Painettu kansi, joka taittuu hieman sisäkannen puolelle. Selän molemmin puolin olevat taiveurat eli nuuttaukset. Sisäsivut, joissa jokaisen marginaalin leveys on suunniteltu tietynlaiseksi. Saati sitten nimiösivu, josta löytyy isbn ja muut tärkeät tiedot. Kannen grafiikka ja ehkä takakannessa lyhyt kuvaus.

  Ahh… 🙂

  Nykyaikana kun sisältö on jatkuvana syötteenä netissä niin tällaiselle ”pysähtyneelle” muodolle kuten kirjalle on oma tila.

 2. Ritva Rajander-Juusti sanoo:

  Kiitos Taisto kommentista ja onnitteluista. Kirjojen ystävänä on helppo olla samaa mieltä tämän käyttöliittymän hyvistä puolista, ja uskon, että se pitää pintansa vielä pitkään e-kirjojen rinnallakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s