Kaksi Moneypennyä

Lois Maxwell (1927-2007) näytteli Ms. Moneypennyä yhteensä 14 Bond-elokuvassa.

Löysin uuden blogituttavuuden, Himoshoppaajan krapulan, jota kirjoittaa Miss Moneypenny. Hän on luottokorttivelkaantunut ja velkaantumistaan häpeilevä anonyymi shoppailuholisti, joka avoimesti ja koskettavasti kertoo havahtumisestaan taloudellisen tilanteensa katastrofaalisuuteen ja sen herättämistä tunteista.

Kuinka velkakierre alkaa? Ihan huomaamatta, pikkuhiljaa. Muutama vuosi sitten pidin itseäni huonona ihmisenä kun Visa-kortillani oli velkaa 600 euroa. Muistan vieläkin kuinka tuijotin laskua pala kurkussa ja podin huonoa omatuntoa kun en saanutkaan kuun lopussa maksettua koko laskua kerralla pois. Se oli ensimmäinen kerta elämässäni kun olin velkaa jonnekin. Nyt summa on kymmenkertaistunut. Minulla ei ole mitään hajua mihin olen ne kaikki rahat onnistunut käyttämään. Kurkusta alas, hillittömiin baari-iltoihin joista kukaan ei jälkeenpäin muista mitään? Hauskaa meillä varmaan silti oli.. Vaatteisiin, jotka on jo ajat sitten myyty eteenpäin kirpputorilla kun olen niihin parin käyttökerran jälkeen kyllästynyt? Kodinelektroniikkaan, joka on jo vanhentunut? Huonekaluihin, jotka piti kuitenkin heti vaihtaa taas seuraavan muuton yhteydessä? Ainut tuhlauskohde jota en kadu on matkustelu, se on ollut joka pennin arvoista.

Blogi on aloittanut vasta heinäkuussa, mutta se on kerännyt jo mukavasti kommentoijia, jotka tuntuvat saavan itsekin näkökulmaa omaan talouteensa Moneypennyn pohdiskeluista.

Kun yritin googlettamalla löytää uudelleen Miss Moneypennyä, törmäsin toiseen ja toisenlaiseen, melkein samannimiseen bloggaajaan, Ms. Moneypennyyn. Hänen taloudenpitonsa eroaa kaimastaan kuin yö päivästä, sillä selvitäkseen yksinhuoltajana ja maksaakseen asuntolainaansa pois etuajassa hän ei jätä kiveäkään kääntämättä eikä pulloja noukkimatta.  Yhteistäkin on, nimittäin häpeä omasta tilanteesta.

Minä en yksinkertaisesti voi ja saa leimautua lapsen luokkakavereiden vanhempien keskuudessa pullojenkerääjäksi. Tämä on fakta, josta en voi edes neuvotella itseni kanssa. Kiellettyä.

Lapsikin on oppinut olemaan julistamatta kirpputorilöytöjen autuutta ihan jokaiselle ja kaikkien löytöjen kohdalla.

Kirpputoreissakaan ei mielestäni ole mitään hävettävää, mutta olen olemassa ihmisryhmä, joille ajatus käytettyjen vaatteiden ostamisesta on täysin vieras ja jopa jotenkin likainen. Lisäksi on olemassa ryhmä neljäsluokkalaisia, jotka ovat pätevöityneet henkisen satuttamisen saralla.

Harmi vain ettei tämä blogi ole päivittynyt kesäkuun jälkeen, olisi todella mielenkiintoista seurata tätäkin tarinaa.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s