Blogitauolta takaisin – organisoimaan

Kesä on ollut blogitauon ja akkujen lataamisen aikaa! Kaikenlaista ehti tapahtua kuten ennen kesää jo ennakoinkin, mutta kaikesta on selvitty mukavasti ja iso osa asioista hoitui vieläpä iloisenriemukkaissa tunnelmissa. Luulen että avain tähän oli tietoinen päätös keskittää energiat näihin asioihin sen sijaan, että olisi kuvitellut tekevänsä paljon pientä kaikenlaista niiden lisäksi. Karsimme ennen kesää ohjelmasta ja suunnitelmista kaikenlaista sinne salaa pujahtanutta siksi, että tähän kesään sattui niin monta perhejuhlaa ja muuta tapahtumaa. Keskittäminen siis kannatti.

Nyt ollaan hiljalleen palailemassa arkeen, tällä viikolla on jo askarreltu töiden parissa, vaikka 8v. vielä onkin kesälomalla. On tullut taas tarve organisoida ja järjestää tavaraa (joka samalla on usein minulle keino järjestellä omia ajatuksianikin, olen huomannut). Saattaa olla, että lähipäivien teema täällä blogissakin on roinan raivaaminen ja elämän yksinkertaistaminen tavarasta luopumalla.

Tässä muutama huomio viime aikojen roinanraivaamisesta:

1) Netcycler on oiva apuväline kierrätykseen, olen tehnyt siellä kymmenkunta vaihtoa/lahjoitusta, jotka yhtä lukuunottamatta kaikki onnistuivat (se yksi tavaranhakija ei koskaan ilmestynyt sovitulle paikalle, mutta otti sentään yhteyttä ja selitti syyn). Kesällä on sielläkin ollut aika hiljaista, mutta nyt näyttää olevan vilkastumaan päin.

2) Yksi suosikkipaikkani on Kauniaisissa oleva Lafkan, sympaattinen second hand-lastenvaateliike, joka ottaa myyntiin hyväkuntoista ja ajanmukaista tavaraa. Esimerkiksi lasten juhlavaatteiden hankintaan oiva paikka (Huom. kiinni kesän ajan!)

3) Uusi tuttavuus oli Tikkurilan Sportdivari, jossa kasvaville junioreille oli varsin hyvä valikoima erilaisia urheiluvälineitä.

4) Myös Bookyn kautta on kesänkin aikana mennyt muutama kirja, mutta toimiva strategia siellä näyttää olevan listaa-ja unohda, eli kovin nopea kierto ei siellä ole. Vilkastunee sekin syksyä kohden.

5) Tänään siivosimme pojan huonetta koulun alkua silmällä pitäen. Huomasin taas, miten erilaisia muovileluja kertyy aina vaan, mutta onneksi jälkikasvu totesi, etteivät Mäkkärin muovikrääsät ja muut vastaavat enää oikeasti kiinnosta ja paljon heitettiin yhteisellä sopimuksella roskiin. Teimme yhdessä päätöksen, että tästä lähtien leluja ei hampurilaisen mukana oteta, jos ei ole jotain superkiinnostavaa. Sen sijaan Legot ja muut luovuutta edistävät kunnon rakentelujutut pitävät pintansa vuodesta toiseen.

6) Jonkin verran on ollut sellaistakin tavaraa, jolle ei sen kummempaa jatkokäsittelyä jaksa miettiä vaan olen niitä lahjoittanut Kierrätyskeskukselle ja alueen hyväntekeväisyyskirppareille. Palkkiona hyvä mieli! Uusi Musta kirjoitti tänään siitä, minne esimerkiksi vanhat, käyttöön kelpaamattomat vaatteet voi lahjoittaa.

Lisää vinkkejä saa listata kommenttilootaan, kerään näitä sitten jossain vaiheessa yhteen tuonne Uutta ja vanhaa -sivulle.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s