Ota tästä liikeidea, ilmaiseksi

(kuva Rakentaja.fi)

Jari Parantaisen jalanjäljissä tarjoan nyt pöllittäväksi valmiin liikeidean, ihan ilmaiseksi. Taustaksi ensin hieman historiaa parin viime vuoden kokemuksista.

Meillä nimittäin tarvittaisiin sähkömiestä laittamaan olohuoneen valaistus kuntoon. Hommia olisi arviomme mukaan yhdelle miehelle yhdeksi päiväksi. Soitin sähkömiehelle, joka mainosti hoitavansa pienetkin toimeksiannot. Sähkömies oli asiallisen oloinen ja lupasi ottaa yhteyttä tullessaan käymään alueellamme muissa asioissa parin viikon päästä. Ilmeisesti työmme oli hänelle liian pieni, sillä nyt on kulunut neljä viikkoa, eikä sähkömiehestä ole kuulunut pihaustakaan.

Meillä olisi muutakin tarvetta kodinkunnostukseen. Olohuoneen katto on korkealla ja siksi hankala maalata omin konstein, mutta ammattimaalarilla luulisi olevan telineet ja vehkeet homman asialliseksi hoitamiseksi. Tässäkään hommassa ei ammattilaisella kauan nokka tuhisisi. Taannoin soitin yhteen remonttifirmaan asian tiimoilta: vastaus oli etteivät mielellään maalaa tällaisia kattoja, koska jälki ei olisi ”tyydyttävää”, mutta asentavat mielellään kattoon kokonaan uudet paneelit, kustannusarviona 10.000 €. Lannistuneena päättelin puhelun hyvin nopeasti ja katto on edelleen alkuperäisasussaan.

Lähistön putkimiestä ei kiinnostanut tulla asentamaan meille yksittäistä ulkohanaa homman pienuuden vuoksi. Kahden tonnin vesivaraajaremonttikin oli siinä rajoilla, mahtuiko herran aikatauluihin.

Pienemmillä paikkakunnilla viidakkorumpu toimii tässä asiassa paremmin. Mökillä, pienellä maaseutupaikkakunnalla, olemme onnistuneet löytämään hommista kiinnostuneita tekijöitä suhteellisen pienillekin projekteille. On ollut satunnaista tarvetta putkimiehelle, sähkömiehelle, timpurille, puunkaatajalle, mökkitalkkarille, kivenräjäyttäjälle, kaivontyhjentäjälle, sorakuormalle, betonifirmalle jne. Kaikki ovat suhtautuneet yhteydenottoihin kiinnostuneena, tulleet paikalle lupaaminaan aikoina, tehneet pienetkin työnsä hyvin tai erittäin hyvin ja laskuttaneet sovitusti. Tästä ilahtuneena olemme jaelleet heidän puhelinnumeroitaan kaikille kiinnostuneille ja kehuneet muutenkin estottamasti, mikä lienee parasta mahdollista mainosta.

Kaupungissa tällaisten ammattilaisten löytäminen tuntuu olevan kiven takana. Eikö siis olisikin mukavaa, että kaikille tällaisille yksittäisille remontti- ja aputarpeille olisi yksi paikka, joista niitä voisi kysellä, sen sijaan että yrittää keltaisilta sivuilta tai netistä arpoa firmoja, jotka mahdollisesti olisivat kiinnostuneet näin pienistä töistä. Voisi soittaa toimistoon, joka välittäisi hyviä sähkömiehiä, putkimiehiä, puunkaatajia, halonhakkaajia, maalareita ja muita ammattilaisia, jotka olisivat kiinnostuneita pienistäkin töistä, joita kodeissa kyllä riittää tehtäväksi.

Asiakkaalla olisi yksi numero, josta apu löytyisi moneen vaivaan, vähän niin kuin ns. aviomiespalvelut, mutta laajemmalla palvelusortimentilla. Palvelun kokoajalla olisi verkostossaan hyviä eri alojen osaajia, jotka saisivat mielekkäitä keikkoja ja maksukykyisiä, tyytyväisiä asiakkaita. Kodit tulisivat kuntoon, lamaa torjuttaisiin ja kotitalousvähennystä hyödynnettäisiin tehokkaasti. Pölli siis tästä idea ja kerro puhelinnumero, johon voin soittaa.
Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Ota tästä liikeidea, ilmaiseksi

 1. Celia sanoo:

  Hyvä liikeidea! Tuollaisia käteviä ammattimiehiä, jotka tulevat ja menevät sinne, missä on töitä, tarvitaan jatkuvasti.

 2. Piu sanoo:

  Tähän voisi koota ja käynnistää jonkinlaisen osuuskunta-systeemin, johon haalittaisiin osaajia eri aloilta. Mut ongelmahan on juur se, josta mainitsit: osaajilla on niin paljon töitä, että pienet hommat ei kiinnosta. Kotiapu-palveluiden pyörittäjillä ei ole tarvittavia taitoja ja ammattilaiset pärjäävät näinkin.

 3. Kirsi H. sanoo:

  Todella hyvä idea, olen itsekin useasti kaivannut tuollaista palvelua. Olisi myös kiva, jos olisi paikka, josta voisi saada edes jotensakin puolueetonta tietoa, mitä millekin seinälle/piipulle/putkistolle kannattaisi tehdä. Nythän homma menee niin, että jos kysyn neuvoja Rautakaupasta X, se tarjoaa eristeeksi kalleinta myymäänsä villaa Y. Tottakai. Itsekin olen muuten törmännyt tuohon, että osalla ammattilaisista remppaukoista on niin paljon töitä, että pienet työmaat eivät kiinnosta. Eräs jopa sanoi sen päin naamaa ihan rehellisesti: Tulen teille juhannuksen jälkeen maanantaina, jos ei tule mitään tärkeämpää asiakasta sitä ennen. 😦

 4. Pohojan Akka sanoo:

  Samanlaisia kokemuksia täälläkin: maalla saa palvelua ja pikkuapuja, mutta kaupungissa on aika turha haaveillakaan mistään, jos ei itse osaa tehdä. Ja kaikkeahan ei edes saa tehdä itse. Ehkä lama saisi pienetkin työt maistumaan paremmin.

 5. Pohojan Akka sanoo:

  Tuli vielä mieleen, että kaipaat siis vanhanaikaista talonmiespalvelua. Jos talonmies Reiska ei osannut tai saanut itse tehdä jotain, hän tiesi heti, mistä löytyisi se Enska, joka homman hoitaisi nopeasti, halvalla ja hyvin. Miten olisi T:mi Talonmiespalvelu?

 6. Karlos sanoo:

  Käypä katsomassa http://www.dooxe.fi. En ole itse käyttänyt, mutta Kauppalehdestä luin joku aika takaperin jutun.

 7. Serenitas sanoo:

  Hei,kiitos monista kommenteista, tarvetta tälläiselle Toimi Enska ja Reiskalle tuntuu olevan. Karlokselle kiitos vinkistä. Katsoin Dooxen sivuja ja vaikutti todella mielenkiintoiselta. Taidan laittaa kokeeksi ilmoituksen valaisinasennuksista ja raportoin täällä miten homma etenee.

 8. Anonymous sanoo:

  Meidän reiskan sain suht edullisesti http://www.kodinremontit.fi

 9. Anonymous sanoo:

  Hyviä tekijöitä on vaikea löytää, kannattaa kysyä ystäviltä jos heillä suositeltavana joku remonttireiska. Tästä löytyy esimerkiksi työnantaja joka käyttää useampaa tunnusta. http://krunchd.com/3716e

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s