Kohtuullisuus tekee onnellisemmaksi

Helsingin yliopiston Psykologia 2008 -kongressissa syyskuussa 2008 puhunut  professori Lea Pulkkinen Jyväskylän yliopistosta totesi, että hyvät asiat kasautuvat kohtuullisesti eläville.

Kohtuullisilla on parempi koulumenestys, pitempi koulutus, pysyvämpi työura ja vähemmän työttömyyttä kuin ei-kohtuullisesti elävillä.

Kohtuulliset myös ovat elämäänsä tyytyväisempiä, arvostavat itseään enemmän, ovat vähemmän masentuneita ja kokevat itsensä terveemmiksi kuin ei-kohtuullisesti elävät.

— Valitettavasti ”taviksen” elämällä on nykykulttuurissamme kielteinen leima. Ei-kohtuullisuutta ihannoidaan ja ihmisiä yllytetään extreme-kokemuksiin ja riskienottoon, Pulkkinen mietti.

Miten sitten kasvattajat voivat auttaa lapsia kohti kohtuullisuutta? Pulkkinen peräänkuulutti tavallista, hyvää arkea, johon kuuluvat esimerkiksi koko perheen yhteiset ateriat. Nämä mahdollistavat jäsenten kunnollisen kohtaamisen.

— Perhe-elämän kaoottisuus, jatkuva melu, ahtaus ja esimerkiksi yhteiskunnan valinnat kuten suuret luokkakoot voivat puolestaan vaikuttaa haitallisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin, Pulkkinen kertoi.

Tiedot pohjautuvat tutkimukseen, jossa seurattiin samoja henkilöitä kouluiän alusta keski-ikään, ja jossa tutkitut oli jaoteltu kahteen ryhmään: elämäntavoiltaan kohtuullisiin ja ei-kohtuullisiin.

Via.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s