Äidin opetukset

Opettiko äitisi, että kaikki paikalleen ja kaikille paikkansa? Hän oli siis uranuurtaja roinan raivaamisen tai liian roinan kertymisen ehkäisyssä, mikäli on uskominen Unclutterer -blogia.

Erin esittelee viisi klassista vinkkiä, jolla tavarat saa pysymään ojennuksessa.

1. Kaikille, pienemmillekin esineille, pitäisi kodissa tai toimistossa olla oma paikkansa. Ja tavarat pitää myös palauttaa paikoilleen heti käytön jälkeen, jotta järjestys säilyy.

2.Luo rutiineja.Ota tavaksesi tehdä päivittäiset tai viikottaiset askareet säännöllisesti: pyykki, postin lajittelu, arkistointi. Vaikkapa viikkosiivous aina (useimmiten) perjantaina ja lehdet kierrätykseen aina torstaisin.

3. Valitse esineistä itsellesi ne unohtumattomat ja kierrätä muut. Älä pidä itselläsi tunnesyistä esineitä, jotka ovat liian rumia, epäkäytännöllisiä tai erikoisia käytettäväksi tai esillä pidettäväksi. (Toim. huom: minun pitäisi soveltaa tätä kirjoihin.)

4. Tarvitsetko? Käytätkö? Rakastatko? Inspiroidutko? Jos et, hankkiudu siitä eroon. Näin sinulla on myös vähemmän huollettavaa, hoidettavaa ja siivottavaa.

5. Tee inventaario ja opettele käyttämään tavaroitasi oikein. Inventaario siksi, että tiedät mitä kaikkea sinulla on, ettet vahingossa hanki tavaroita useampia kappaleita. Käyttöohjeet kannattaa läpikäydä sen vuoksi, että osaisi todella hyödyntää laitteen kaikkia ominaisuuksia sekä pitää niitä käyttökunnossa mahdollisimman hyvin.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s