Ystäväni Imelda

Meillä kaikilla on heikkoutemme. Hänen ovat kengät. Ystäväni Imelda (nimi muutettu), jonka kanssa lauantaina nautimme kenkäostosten välillä virkistävää pinaatti-ricotta-tortellini -lounasta kevyen italialaisen valkoviinin ryydittämänä, kertoi vieneenä juuri roskiin 3 paria ja kierrätykseen 17 paria kenkiä.

Haarukkani pysähtyi niille sijoilleen ja toivuin vasta valkoviinikulauksen siivittämänä tarpeeksi kysyäkseni, kuinka paljon hänellä sitten on kenkiä, jos hän kerralla luopuu kahdestakymmenestä parista.

Tiedänhän minä hänen heikkoutensa mustiin, punaisiin ja hopeisiin korkkareihin, kävelykenkiin, sandaaleihin, bootseihin ja muihin ihanuuksiin, joita myös ystävät hänelle joskus lahjoittavat ihan siksi, että ne ovat niin ”hänen näköisiään”. Olen tehnyt hänelle seuraa kenkäostoksilla, joka hänen sirolla, mutta korkeaholvisella, kapealla ja hieman rintavalla jalkaterällään varustetulle naiselle, joka arvostaa kengän istuvuutta suuresti, ei aina ole kovin helppo tehtävä. Olen jopa kävellyt häneltä lainatuissa kengissä. Mutta kenkävaraston koko on tähän saakka ollut minulle arvoitus.

– Kahdeksankymmenen ja sadan parin välillä, arvioisin, hän sanoi hetken mietittyään. Juotuaan kulauksen viiniä hän jatkoi: – Mutta luku sisältää sitten kaikki urheilukengät ja sen sellaiset.

Jotkut ponnistelevat elääkseen elämäänsä sadalla tavaralla, joku toinen yrittää pitää kenkäparien määrän alle sadan. Yhtäkkiä aikaisemmin keräämäni kahdeksankymmentä keittokirjaa ja nelisenkymmentä nallekarhua alkoivatkin tuntua aivan kohtuulliselta määrältä. Meidän kaikkien heikkoudet ovat suhteellisia, opin ystävältäni Imeldalta.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s