Vakuuttavaa ympäristökasvatusta

Kävimme Kuusivuotiaan kanssa Espoo Cinéssä katsomassa Wall-E:n. Kun olimme jo takaisintulomatkalla, pieni ääni kysyi takapenkiltä: ”Äiti, eihän tuollaista voi oikeasti tapahtua, että maapallolla ei voi asua?”

Kyseessähän on siis Disney-Pixarin uusin animaatio, jossa ihmisten liiallinen ahneus on saastuttanut maapallon niin pahasti, että sivilisaation loppurippeet ovat paenneet avaruusalus Axiomilla kauas galaksimme taakse turvaan. Maapallolle ei ole jäänyt muuta kuin yksinäinen roskankerääjärobotti Wall-E ja hänen lemmikkitorakkansa. Kunnes eräänä päivänä Axiomilta lähetetty tyttörobotti Eva laskeutuu maahan ja havaitsee elävän puuntaimen. Siitä alkaa tapahtumaketju, jonka lopussa onneksi palautuu usko ihmiskunnan tulevaisuuteen ja ihmilllisyyden vahvaan voimaan.

Huomaan toivovani, että voisin vastata lapselleni, etteivät ihmiset pilaa palloaan tuolla tavalla tai että siihen on niin kauan aikaa, ettei meidän tai lastenlastemme tai heidän lapsensa joudu siitä kärsimään.

Mutta kun valehteleminenkin on väärin. Siksi soperran vain jotain, että meidän kaikkien pitää hoitaa ja kunnioittaa luontoa ja korjata roskat pois. Ääneni ei taida kuulostaa kovin vakuuttavalta.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s