Vuosi ilman muovia

Taisin jo tammikuussa blogata ohimennen siitä, että ohjaaja John Webster oli tekemässä elokuvaa omasta ja perheensä öljydieetistä. Tuolloinhan John oli haastateltavana Punaisessa Langassa Ylellä. Tammikuista juttua ei enää arkistossa ole, mutta sen sijaan voi katsoa haastattelun tiedetoimittaja Pasi Toiviaisesta, joka kertoo miten maailmamme on muuttumassa ilmastonmuutoksen vuoksi.

Nyt Websterin elokuva on valmistunut ja saa ensiesityksensä Espoo Cinessä 24.8.2008. Elokuvassa seurataan yhtä vuotta Websterin kaksilapsisessa espoolaisperheessä, kun he päättävät luopua muovista ja muista öljytuotteista. Elokuvan kotisivu on täällä.

Elokuvantekijä laittoi oman, festivaalin kotimaisemissa Länsiväylän tuntumassa asuvan perheensä vuodeksi öljydieetille, joka osoittautui miltei mahdottomaksi noudattaa. Harvoin tulemme ajatelleeksi, kuinka haastavaa onkaan mennä supermarkettiin ja olla ostamatta muovia.
Valveutuneemmat arjen valinnat tuottavat kevyemmän hiilidioksidikuorman, mutta myös epämukavia arkiaamuja, hikisiä kauppareissuja ja rumia lahjapapereita. Perhe-elämän realiteetit ottavat mittaa idealistisista tavoitteista tässä viehättävästi toteutetussa, arjen raikasta draamaa pursuavassa dokumentissa, jonka osoittamat faktat pistävät vakavaksi.

Ja kirjoitettiinhan öljyn hinnannoususta eilisessä HS:kin usean artikkelin verran, joista osia voi tarkastella täällä , täällä ja täällä.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s