Kuluttaja-asiaa blogikollegoilla

Tänään linkitän kahteen blogiin, joissa myös näitä kuluttaja-asioitakin silloin tällöin käsitellään.

Tuhannen sanan Tuija vertailee ansiokkaasti kahta eri nettiruokakauppaa pääkaupunkiseudulla. Yllättävän positiivisia kokemuksia, ja kokonaishinnoiltaan samanlaisia olivat. Itsellä ei tästä ostamismuodosta ole mitään kokemuksia, ja olisi mielenkiintoista saada myös vertailua nettiostamisen hintatasosta ”normaaliin” päivittäistavarakauppaan verrattuna.

Nainen vedenjakajalla kaipailee lisää kuluttajaopetusta kouluihin ja pohtii sitä miten hyvin kaupat tietävät kuluttajan oikeuksista. Olen hänen kanssaan samaa mieltä, kuluttajaopetusta pitää antaa jo päiväkodista alkaen, samoin pitää myös lasten medialukutaitoa kehittää. Ja kaupoissa törmää kyllä monenlaiseen, itselläkin tulee joskus sellainen olo esim. reklamoidessa, että myyjä yrittää kepulikonsteilla tai tietämättään junaille jutusta helpointa tietä eroon.

Jutta viittaa myös Stockmanin ruoka”skandaaliin”. Tänäänhän Stockman ilmoitti hyvittävänsä 100 € lahjakortilla niitä, jotka löytävät vanhoja myyntipäiväyksiä heidän hyllystään. Nettisivuilla tietoa ei vielä ollut, aamun lehdessä oli puolen sivun ilmoitus. Tässä on mielenkiintoinen case myös siitä, millaista vahinkoa yrityskuvalle voi syntya näistä ”inhimillisistä erehdyksistä” ja mitä näihin imagoklommoihin vaikuttavat ripeät korjaavat toimenpiteet. Pahinta olisi ollut asian kieltäminen, jaarittelu tai villaisella painaminen. Nyt tuli sellainen fiilis että taidetaan siellä Stockan herkussa tällä hetkellä aika tiivisti tutkailla päiväyksiä ennen tavaran hyllyttämistä.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s