Muovipussin ikuinen elämä

Los Angeles on suunnittelemassa muovipussien kieltämistä, tai tarkemmin kertakäyttöisten muovikassien myymisen kieltämistä. Yhdysvaltojen toiseksi suurin kaupunki tuottaa nykyisellään vuosittain 2,3 miljardin biohajoamattoman muovipussin jätevuoren, josta halutaan nyt päästä eroon. Kaupunki seuraa tässä mm. San Fransiscon, Kiinan ja Australian jalanjäljissä.

Asia on pohdituttanut minuakin, sen jälkeen kun näin mm. tämän:

Viimetalvisella matkalla verkkokalvolle piirtyi myös näky tuollaisesta hiekka-aavikosta, jossa ajelehti kaikenvärisiä muovipusseja – eikä mitään muuta. En halua että se on kuva maailmasta meidän jälkeemme. Muovipussihan saattaa säilyä luonnossa hajoamatta jopa tuhat vuotta.

Onneksi nykyisin oman kangaskassin käyttö on jo selvästi aikaisempaa yleisempää, erityisesti nuorilla kuluttajilla.  Monissa kaupoissa on mahdollisuus valita myös biohajoavia muovikasseja. Ainakin itselläni asia on jo iskostunut tajuntaan niin, että tunnen hienoista syyllisyyttä jos joudun kaupassa ottamaan ”tavallisen” muovikassin. Voihan sen sentään käyttää uudelleen ja hyödyntää lopuksi roskapussina. Kaikkein viheliäsimpiä ovat kuitenkin ne apteekkien, kosmetiikkaosastojen ja muiden kilikalikauppojen pienet pussit, joille on vaikea keksiä mitään järkevää jatkokäyttöä.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s