Ajatuksen aihetta

Kesäloman alun odottelussa on ollut rentouttavaa siivota paikkoja hieman perusteellisemmin ja samalla raivata tarpeettomia tavaroita kiertoon tai roskiin. Pojan huone sai uuden ison pojan ilmeen, koska meidän ”vauvasta” tulee syksyllä eskarilainen. Myös vaatekomerot ja varaston sisältö on altistettu viime aikoina tarkasteluun.

Tätä tehdessäni mielessäni on pyörinyt toistuvasti tämä Time-lehden artikkeli, jossa kerrotaan 37-vuotiaasta Dave Brunosta. Hän on päättänyt vähentää henkilökohtaisesti omistamiensa tavaroiden määrän sataan. Dave pitää blogiaan Guynameddave, jossa hän listaa tärkeimmät esineensä ja niihin liittyvät pohdiskelunsa. Ideasta on syntynyt jo Facebook-ryhmäkin.

Yksinkertaistan jatkuvasti elämääni ja olen luopunut hankkimasta tarpeettomia tavaroita. Kierrätän ja korjaan. Silti tavaraa on edelleen sata- tai tuhatkertaisesti yli sen, mitä koskaan tulen tarvitsemaan. Tässä yltäkylläisyydessä sata tavaraa tuntuu äärimmäiseltä minimalismilta. Ja ehkä juuri siksi niin kiehtovalta.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s