Yksinkertaista yrittämistä

Kommenteissa Kuusirannan emäntä kaipasi päivitystä yrityksen alkutaipaleesta, joten kas tässä:

Takana on nyt kaksi viikkoa täysipäiväisenä yrittäjänä, ja säpinää on riittänyt, koska kaikenlaista järjesteltävää ja sovittavaa ja allekirjoitettavaa on siellä ja täällä ja tuolla. Yritys on siis yhden naisen konsulttifirma, ja toimisto kotona, joten töihin voi ruveta aamulla heti kun (aamuuninen) lapsi on kammettu päiväkotiin eli siinä hieman ennen yhdeksää. Yleensä huomaan kahdentoista maissa että tarttis pitää tauko ja seuraavan kerran kolmelta että tarttis kohta lopettaa. Eli työ on imaissut kyllä kovasti mukaansa, mikä on tietysti työnarkomaanille hieman huolestuttavaa, mutta toisaalta jos ei NYT olis innostunut siitä mitä tekee niin koskas sitten?

Olen yrittänyt noudattaa näitä yksinkertaisen elämän oppeja myös tässä yritystoiminnassa. Pyrin järkevään ajankäyttöön niin että yritän sopia tapaamiset yhdelle tai kahdelle päivälle viikossa, niin että loppupäivät jäisivät enemmän miettimistä vaativiin asioihin. Yritän jaksottaa ”juoksevat byrokratia-asiat” yhteen aamu- tai iltapäivään, jolloin siis koetan hoitaa mahdollisimman paljon pientä sälää, puheluita tms. pois. Tavoite on saada homma toimimaan niin vähällä paperilla kuin mahdollista, eli skanneri on ollut melkoisessa käytössä. Myös taloushallinto ja yhteydenpito tilitoimistoon hoituu sähköisesti, jotta mappeja ja lippuja ja lappuja olisi mahdollisimman vähän. Työvälineiden hankinnassa olen noudattanut periaatetta ”vähän mutta hyvää”. Kalenteri on siirtymässä kokonaan sähköiseen muotoon, kunhan saan uuden puhelimen (joskus ensi viikolla pitäisi olla tulossa).

Tämä alkuvaihe on ollut etupäässä yhteistyökuvioiden järjestelyä, myyntiä ja markkinointia, jolloin on itse voinutkin vaikuttaa aikatauluihin aika hyvin. Kunhan asiakkaiden deadlinet paukahtavat kunnolla päälle, voi tilanne muuttua kovastikin.

Olen kuitenkin tyytyväinen ja innoissani uuden alun edessä. Siteeraan tähän loppuun kanadalaista innovaatiogurua Alexander Manua, joka sanoi että ”uudistuminen vaatii irrottautumista olemassa olevasta”. Vanhasta irti päästäminen on tapa saada uudenlaisia asioita elämäänsä, luopuminen jostakin tekee tilaa jollekin uudelle.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s