Oi ihana arki

Oikeastaan aika ihanaa että elämä alkaa palautua normaaleihin uomiinsa tuon juhlakauden poikkeustilan ja yrityksen perustamishässäköinnin, sukulaisvierailujen yms. jälkeen. Nyt on ollut aika taas vähän hoitaa kotiakin ja myöskin lueskella blogeja ihan rauhassa.

Ylläoleva käy myös seli-seliksi siitä, että olen vähän hitaastai (tai siis en ollenkaan) raportoinut viime aikojen roinanraivaussaavutuksista, mutta tässä nyt sitten samalla kertaa koko kolmen viikon satsi:

* postilaatikkoon laitettu ”Ei mainoksia” -tarra pidensi paperinkeräyskorimme tyhjennysväliä tuplaksi aikaisemmasta.
* paritaloyhtiöön hankittu kompostori täyttyy ja käy pikkupakkasista huolimatta oikein hyvin. Biojäte on helppo erotella sekajätteestä, jota nyt tuleekin selvästi vähemmän.
* joulukoristeiden ja -liinojen joukosta perkasin risat, rumat ja muuten kummalliset roskiin.
* kirjoja ja lehtiä taas kassillinen divariin
* siivous pipo-, kaulaliina ja hansikashyllyllä tuotti puoli kassillista kummallisen värisiä kaulaliinoja ja pipoja kierrätykseen (Violetti pipo? Meillä???? Miksi?)
* lehtikierrätykseen meni sisustuslehtiä muutaman vuoden takaa tuhti pino. Toki napsin talteen parhaat jutut.
* sekalainen lippulappukokoelma lehdistä leikattuja ruokaohjeita paperinkeräykseen, nykyisin netistä löytyy niin helposti hyvät ohjeet.
* kansioiden tuunaaminen jatkuu edelleen, vaikka pari on vielä tuunaamattakin.
* lastenhuoneen läpikäynti yhdessä Viisivuotiaan kanssa ennen joulua: heitettiin pois risat ja kerättiin ne joita ei enää käytetä ”lahjoitettavaksi vauvoille) 🙂
* kassillinen lastenvideoita odottaa loppusijoituspaikkaa vaatehuoneessa
* mies tilasi valokuva/diaskannerin, jolla saan sähköiseen muotoon ja helpommin käytettäväksi kaikki noin 3000 diakuvaa 1980-luvulta, Joskus pitäisi skannata myös vanhat negat (joita on paallljon…). Jos joku keksii uusiokäyttöä diakehyksille ja niiden laatikoille niin huutakoon hep.
* aloitin uuden yrityksen taloushallinnon heti sähköisessä muodossa, jotta syntyy mahdollisimman vähän tulostettavaa ja mapitettavaa paperia.
* osa miehen työn kautta meille tulevista yrityslahjoista meni suoraan Nuorelle Parille iloksi ja hyödyksi ja pari päätyi myös matkaamaan Mummolaan.
* Muutama vähäiselle pidolle jäänyt vaate annettiin eteenpäin uudelle käyttäjälle.
* erityisesti olen tyytyväinen siihen, että jouluna kulutettiin enimmäkseen elämyksiä, lapsen lahjatoiveet olivat lisäksi niin kohtuulliset ja järkevät että niihin oli helppo suostua.

Monikkohan otti taannoisen haasteen vastaan. Hän on siihen on innostanut muitakin ja hienosti saanut tavaramäärää vähennetyksi.

Kuusirannan emäntäkin on lähtenyt mukaan (by the way, aivan ihania puutarhakuvia hänen sivuillaan, olispa jo kunnon kevät! Kaupassakin oli jo kukansiemenpussit esillä!!). Vaikuttavaa kierrätysharrastuneisuutta ja -oppineisuutta osoittaapi hän.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s