Tavara päivässä kohti yksinkertaisempaa elämää

Pikkuhiljaa on mieleen taas hiipinyt tarve yksinkertaistaa elinympäristöä liikaa tavaraa karsimalla. Tätähän minä olen tehnyt jo pitkään, mutta silti nyt tuntuu taas että kaikkea on liikaa. Ehkä tämä selkeyden ja tilan, raikkaiden tuulien tarve liittyy nyt meneillään olevaan (työ)elämän muutokseen. Muistan monista aikaisemmistakin muutoskohdista elämässäni, että samalla kun siivoan ja raivaan ympäristöäni, siivoan samalla mielessäni asioita järjestykseen ja päätökseen.

Muistatteko Viikon Seitsemän? Joskus helmikuussa Genoveeva kaipaili kiinnostuneita mukaan ”Tavara päivässä kohti yksinkertaisempaa elämää” –tyyppiseen kampanjaan. Silloin itsekin aloitin kuukaudeksi ryhtiliikkeen, josta olen täällä blogissakin raportoinut (löytyy kategoriasta Viikon seitsemän).

Nyt aloitan uudestaan, ainakin kuukaudeksi, eli siis jouluun asti. Haastan sinutkin mukaan: raivaa elämästäsi yksi turha tavara päivässä kuukauden ajan!

Eilen ja tänään on jo tullut monen päivän edestä:

– pino vanhoja itseäänitettyjä videoita roskiin (videonauhuri sanoi poks eikä uutta ole tarkoitus hankkia)

– vanhoja lehtiä Milleniumin ajoilta kassillinen roskiin. Miksi minä hilloan tälläisiä kaapeissani?!!!?

– uusiokäyttöön vanhoja työseminaarien kansioita 10 vuoden takaa tuunaamalla niihin vanhasta kauniista tapetista uudet kannet. Näitäkin kansioita olen raahannut monessa muutossa ajatuksella että ”kyllä näistä vielä jotain tietoa tarvitaan”. No eipä ole tarvittu, nyt sai koko pino lähtölaskennan, yksi kerrallaan otetaan ne otetaan tarpeelliseen uusiokäyttöön.

– pari kirjaa ja lehteä lähtee divariin, kun sinne päin on seuraavan kerran asiaa. Ihmisellä on liikaa kirjoja jos hän on puolen vuoden aikana ostanut uudestaan KAKSI kirjaa, jotka hänellä jo ennestään on kotona hyllyssä!!!

Nyt jatkan raivaamista…

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s