Verkottumista vanhanaikaisesti

Minä en ole vielä naamakirjassa, vaikka ilmeisesti melkein kaikki muut on – ehkä siis siitä syystä ihan kuin blogistaniassa olis viime aikoina hieman hiljaisempaa vai kuvittelenko vain? Mutta puolustukseksi voin sanoa, että Linkedinnissä olen kyllä, sillä jotenkin tuntuu luontevalta pitää priva- ja työkontaktit ainakin jossain määrin erillään.

Mutta ihan ilman näitä apuvälineitä löytyi yllättävästi kaukainen sukulainen viime viikonvaihteessa. Olen tainnut joskus blogin aamunkoiton hämärissä paljastaa itsestäni senkin, että harrastan sukututkimusta (olen siis paitsi fyysisesti niin myös henkisesti keski-ikäinen – apua!). Aika monet sukututkijat ovat innokkaita auttamaan toisiaan ja ottavat aktiivisesti yhteyksiä toisiinsa tarvittaessa. Tätä tietä minulle välitettiin alkuvuodesta yhden sukututkijan tiedot, jonka tiedettiin olevan kiinnostunut samoista esihenkilöistä kuin minä. Silloin asia jäi siihen, mutta arkistoin lapun muistiinpanoihini.

Kyseinen lappu osui käteeni viikonloppuna ja tajusin, että minähän tutustuin viime kesänä mukavaan ihmiseen, jolla on sama sukunimi kuin tuossa lapulla olevalla henkilöllä, ja vieläpä suhteellisen harvinainen. Pieni päässälasku tuotti yhteydenoton tuttuuni ja paljastui, että kysyjä oli ollut hänen äitinsä ja todella olemme kaukaisia sukulaisia, sillä meillä on yhteinen esiäiti 1800-luvun alkupuolella! Ehkä etäserkku olisi paras nimitys tälle sukulaisuutemme asteelle. Maailma on josku tosi pieni ja ehkä siksi täynnä mukavia yllätyksiä!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s