Funktionaalista purkkaa

Meidän perhe on purkan kuluttajia, Viisvuotiaskin opetettiin tavoille heti kun purkan puolikas suuhun sopi ja sitä ennen harjoiteltiin imemällä ksylitolipuristeita. Itse uskon että tässä saattaa olla yksi osasyy siihen ettei ko. lapsi ole koskaan vielä sairastanut korvatulehdusta (tätä on tutkittu ja viitteitä hyödyistä saatu, en nyt vain ehdi lähdettä tähän kaivamaan).

Ilouutinen siis meille purkanjauhajille päivän Kauppalehdestä: Purukumien suosio on muutenkin kääntynyt vahvaan kasvuun muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Kesäkuukausien aikana purukumin kulutus niin arvossa kuin volyymissakin mitattuna on kasvanut yli kymmenen prosenttia.

Ison osan kasvusta tuovat täysksylitolipurukumit, joiden makeutukseen on käytetty ainoastaan ksylitolia. Purukumeja Suomessa valmistavat Leaf Suomi ja Fennobon ovat kumpikin lisänneet täysksylitolipohjaisten purukumiensa valikoimaa.

– Täysksylitolipurukumien käyttö on vuodessa tuplaantunut. Kasvun takana on muun muassa uuden Jenkki Professional -täysksylitoliperheen tuominen markkinoille, sanoo Leaf Suomi Oy:n markkinointipäällikkö Noora Pöyhönen.

Hänen mukaansa viisi grammaa ksylitolia päivässä antaa hampaille riittävän suojan ja pitää ne valkoisina. Leafin syksyn uutuus on Jenkki Professional Smile. Se on 100-prosenttisesti ksylitolilla makeutettu purukumi, joka sisältää myös vihreää teetä ja kalsiumvetyortofosfaattia.

Päiväkodin vanhempainillassakin painotettiin että hoitopaikkaan pitäisi tuoda ”täyttä tavaraa”, ja nyttemmin olen kotiinkiin hankkinut (näköjään monen muunkin mukana) etupäässä täysksylitolia.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s