Ostolakkoon!

Kulutusjuhla vinkkasi  Kristiinan blogiin, sillä ostolakot ovat nyt päässeet julkisuuteen (mm. viimeisimmässä Image-lehdessä oli isompi artikkeli), ja nyt Kristiina kertoo aloittavansa oman lakon ja haastaa muita mukaan:

Miltä elämä tuntuisi lakon aikana? Suunnitelma: Lakon lisäksi kirjaan ajatuksiani ja lakon vaiheita tässä blogissa. Lisäksi HAASTAN kaikki mukaan lakkoiluun ja ajatuksiaan kirjaamaan! Ostolakkoni ulkopuolella on ruoka, juomat, palvelut, lääkkeet, kemikaalit ja lasten tarvitsemat vaatteet, lahjat jne. En aio ostaa vaatteita, kenkiä, huonekaluja, astioita, tekstiilejä, koruja jne jne. Minkälainen sinun lakkosi olisi?

Ostolakosta kirjoitin aikaisemminliittyen viime vuoden älä-osta-mitään -päivään. Tuolloin törmäsin amerikkalaiseen ilmiöön nimeltä Compact, jossa joukko ihmisiä sitoutui vuoden ostolakkoon. Nettisivuilleon kerätty linkkejä aiheen keskusteluryhmiin ja yksittäisten compactereitten blogeihin.

Otan Kristiinan haasteen vastaan, kokeiluluontoisesti kuukaudeksi. Lupaan raportoida saavutuksistani viikoittain, kuten tein myös edellisen yksinkertaistamisprojektin ”Viikon seitsemän” kanssa.

Alkaen tästä päivästä 15.9. aion kuukauden ajan olla ostamatta mitään tarpeetonta uutena. Tarpeelliseksi lasketaan ruoka, välttämättömät päivittäistavarat, tarvikkeet lapselle, auton välttämättömät menot. Vaikeinta tulee varmaan olemaan kirjakaupassa, divarissa valikoimat ovat paljon rajoittuneemmat!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s