Elämäntyyliyrittäjäksi?

Olen viime päivinä lukenut kahta mieleenpainuvaa kirjaa. Ensimmäinen oli Tapio Aaltosen Luova kutsumus (Kirjapaja 2007), jossa kirjoittaja haastaa meidät kaikki etsimään omaa kutsumuksen timanttiamme, työtä tai työn tekemisen tapaa, joka on meille ominaisin ja siksi tuntuu ylivoimaisen hyvältä ja tuo eniten tyydytystä.

Toinen teos on ollut Jorma Sipilän Asiantuntijasta elämäntyyliyrittäjäksi (WSOY Pro 2006), joka on puolustuspuhe elämäntyyliyrittämisen (lifestyle business) puolesta. Elämäntyyliyrittäjiksi Sipilä katsoo kaikki ne, joiden liiketoiminta lähtee omasta asiantuntijuudesta ja/tai harrastuksista, joiden yrityksillä ei välttämättä ole suuria kasvutavoitteita vaan yritysten tehtävä on toimia samalla myös halutun elämäntyylin mahdollistajina. Näitä elämäntyyliasioita voi sitten olla paljonkin erilaisia, yksilöllisesti vaihdellen: joku haluaa enemmän vapaa-aikaa, joku haluaa paremmin lomittaa perheensä ja työnsä, joku haluaa edistää harrastustaan ja kehittää taitojaan siinä tekemällä harrastuksesta yritystoimintaa.

Serenitas siis haaveilee. Ei tästä, josta uskallan edelleen kirjoittaa vain henkäyksenpienin kirjaimin marginaalessa, vaan muunlaisesta kutsumuksen timantista. Onhan teitä esikuvia: Marinadi, Eero, Kirsi, Bu ja varmaan monia muitakin. Sanokaa kamut mulle jotakin viisasta, kun mua pelottaa ja on intoa piukassa yhtä aikaa…

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s