Kirjallista toimintaa

Tänään aion hieman raportoida teille viimeaikaisista aktiviteeteistani kirjoittamisen suhteen. Taustaksi kerron, että olen lähes koko työikäni Pilkunviilaamossa ja muualla kirjoittanut paljon erilaisia tylsiä selvityksiä, raportteja ja yhteenvetoja lähes kaikista asioista maan ja taivaan välillä. Aivan liian asiallista asiaa, ja aivan liian tylsää, on minusta sittemmin alkanut tuntumaan.

Tämän tylsyyden vastapainoksi olen kirjoittanut pöytälaatikkoon erilaista runoa ja proosaa ja salaiseen piilopaikkaan kätkettyjen päiväkirjojen kansien väliin purkanut elämäntuskaani ainakin muutaman romaanin verran 12-vuotiaasta alkaen (enkä vieläkään ole kyennyt niitä teini-iän juttuja lukemaan uudestaan – ehkä jonakin päivänä on senkin aika).

No sitten tuli tietenkin tämä blogi, siitä on nyt vähän yli vuosi. Ja samalla vahvistui kipinä muuhunkin kirjoittamiseen. Tänä kesänä vietin viikon Orivedellä kirjoittajakurssilla, jossa Markku Karpio opetti meille kahdeksalle leidille ja yhdelle herralle kirjoittamista ja teetti hirveästi erilaisia harjoituksia. Suosittelen suuresti kaikille aiheesta kiinnostuneelle, oli sen verran huikea ja innostava kokemus.

Tässä vaiheessa olikin jo tekeillä pöytälaatikkoon lisää täytettä eli kaksikin erilaista kirjoittamiseen liittyvää hanketta, joita vien eteenpäin muun ohella.

Ja sitten osallistuin heinäkuun lopussa Kynä07– tapahtumassa Kirsti Mannisen historiapajaan, oppimaan miten historiasta kirjoitetaan. Sielläkin oli mielenkiintoisia keskusteluja ja kaikilla osallistujilla oli erilainen tulokulma aiheeseen. Tästä en ala erikseen raportoimaan, sillä samassa pajassa ollut Jussi on tehnyt sen jo omassa blogissaan aikaisemmin. Katajala.netistä löytyy samalla myös keskiaika- ja viikinkientusiasteille paljon kiinnostavaa materiaalia, kannattaa tsekata.

Ja nyt kuulkaa, arvatkaa mitä, minä olen osallistunut kahteen kirjoituskilpailuunkin! Jänskättää nyt jo kamalasti, vaikka tuloksia pitäisi toisesta tulla vasta lokakuussa ja toisesta vasta ensi vuoden puolella.

Mihin tämä nyt sitten johtaakaan seuraavaksi? Ainakin Helsinkiin  Kirjamessuille ja Jyväskylässäkin olisi kaikkea kivaa ja Turussa kans…..

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s