Omaa aikaa työpaikalla

Heidi Hänninen Tekniikka&Taloudesta uutisoi, että työpäivästä kuluu kaksi tuntia muuhun kuin töiden tekemiseen. Työkuri näyttää lisääntyvän iän myötä. Kaksikymppiset tuhlaavat 8,5 tunnin työpäivästään reilut kaksi tuntia, kolmekymppiset vajaat kaksi tuntia ja yli 40-vuotiaat enää vajaat 1,5 tuntia. Hukatun työajan määrä on viime vuodet kuitenkin ollut laskusuunnassa, sillä työntekijöillä ei enää ole niin paljon mahdollisuuksia ottaa rennosti.

Tutkimuksen tehneen http://www.salary.com:n johtaja Bill Coleman kommentoi tuloksia toteamalla, että kyse ei ole nuorten laiskuudesta. Nuorilla vain on suuremmat vaatimukset, että työn pitää olla mielenkiintoista. Tutkimukseen osallistui 2 000 amerikkalaista.

Suurin aikasyöppö on internet. Lisäksi aikaa kuluu työkavereiden kanssa kuulumisten vaihtamiseen ja henkilökohtaisten asioiden hoitamiseen, kuten lääkäriajan varaamiseen ja puheluihin.

Syyt työajan tuhlaamiseen olivat liian vähäiset työtehtävät, liian pitkät työpäivät, liian huono palkka ja liian vähän motivoiva työ.

Siis mitä? Minunikäiseni pitäisi hoitaa 1.5 h päivässä omia asioitani. Täytyy siis todella alkaa kirjoittaa enemmän blogimerkintöjä työpaikalla ja lörpöttelemään ystävättärien kanssa puhelimessa  ja kulkemaan Pilkunviilaamon kaikkien (mukavien) työkavereiden ovella juoruamassa. Tosin täällä ei kukaan taida päästä liian vähäisistä työmääristä valittamaan. Lisäisin tutkimuksen syihin kuitenkin vielä ”liian kuuma ilma ulkona”.

Mistä  muuten huomaa että Serenitas on palannut töihin? Kaikki viime postaukset ovat työaiheisia. Lupaan parantaa tapani!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s