Ekat synttärit

Tänään tämä blogi täyttää yhden vuoden. Vuoden saldo on 120+ kirjoitusta, 7000 + kävijää ja paljon hyvää mieltä. Itselleni tämä on antanut monta pohdiskelun paikkaa, mahdollisuuden mietiskellä ääneen näitä yksinkertaistamiseen liittyviä juttuja. Näkökulma on vaihdellut pienistä tavaroista filosofisempiin pohdiskeluihin, päiväkirjamerkintöjen tyyppisiin postauksiin, joskus pelkkiin linkityksiin tai sitaatteihin. Palautetta ja kommentteja olen saanut enemmän kuin etukäteen arvelen.

Kävin tänä keväänä läpi myös sen varmaan kaikille bloggaajille tulevan vaiheen, jossa ajattelin ettei mitään sanottavaa ole. Enkä tiedä onko sitä nyt tauon jälkeenkään, mutta siihen uskon vahvasti että tätä aihepiiriä täytyy pitää esillä ja näistä asioista puhua. Vuodessa on jo moni asia muuttunut: nyt näyttää siltä kuin lehdet ovat täynnä tuunaus- ja pimppausohjeita, ilmastonmuutoksesta keskustelu on saanut virallisenkin statuksen, silmiin sattuu yhä useammin vastuulliseen kuluttamiseen liittyviä artikkeleita. Ehkä maailma muuttuu pikkuhiljaa, pienin askelin.

Omassa kotitaloudessa kuluneen vuoden muutoksia ovat olleet lähinnä:

  • Kierrätyksen selvä lisääntyminen (kartongit, pienmetallit, elektroniikkaromu menevät jo rutiinilla)
  • Matalajännitelamppuja on ostettu sitä mukaa kun vanhoja sähkölamppuja on rikkoutunut
  • Tavaraa on poistettu komeroista, varastoista ja vintistä roskiin, kierrätykseen, kirpparille ja tarvitseville kavereille kiitettävää tahtia
  • Uutta tavaraa on kertynyt aikaisempaa selvästi vähemmän ja harkitsevammin
  • Ruoka-ainekset ovat aikaisempaa terveellisempiä ja yhä useammin luomua

Itsevalitusta osa-aikaisuudesta työpaikalla on lähes pelkästään positiivisia kokemuksia tältä noin vuoden aikajaksolta. Töissä asia on otettu aivan asiallisesti, en tunne pahasti tippuneeni porukasta vaikka on parina päivänä viikossa olekaan paikalla. Asiakkaille en asiasta ole isoa numeroa tehnyt, eikä siitä kukaan heistä ole kommentoinut millään lailla. Työmäärä on vaihdellut, mutta on tiukasti rajaamalla pysynyt kuitenkin kohtuuden rajoissa.

Koska pari viikoittaista lisäpäivää kotona ovat mahdollistaneet säästäväisemmän elämäntyylin (esim. enemmän ruoanlaittoa kotona, säästöt siivouksessa ja päivähoitomaksuissa + työmatkakuluissa sekä verotuksessa), perheen talouskaan ei tämän vuoksi ole kokenut ylitsepääsemättömän suuria mullistuksia. NO, jos totta puhutaan niin kyllä minä sitä pari kertaa kuukaudessa ostettua viikkosiivousta pikkuisen kaipaan, teki nimittäin niin hyvää ja perustellista jälkeä omaan siivousjälkeeni verrattuna…
Suuri ilonaihe on ollut se parannus, jota olen kokenut suhteessa Elämäni Mieheen ja Neljävuotiaaseen. Kun lapsen kanssa voi viettää kiireettömiä pyjamapäiviä ja tehdä asioita hänenkin ehdoillaan, tuntuu että olen tutustunut häneen paremmin. Myös miehelle riittää iltaisin paljon enemmän aikaa ja voimia kuin ennen liian tiukkojen työpäivien jälkeen. Omia harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita olen pystynyt hyvin toteuttamaan ja niille aikaa järjestämään.

Kaiken tämän johdosta  voin todeta että yksinkertaistaminen on kannattanut!

Ja nyt puheitten jälkeen, käykäähän peremmälle kommenttilootaan, siellä saa kaffetta ja synttärikakkua (ainakin virtuaalisesti).

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s