Trendikkäitä pyykkipoikia

Tämän aamun Hesarissa Anna-Mari Sipilä Silminnäkijä-kolumnissaan kertoi, että Britanniassa pyykkipoikien myynti kasvaa räjähdysmäisesti. Syynä on brittien huolestuminen kasvihuoneilmiöstä, jonka vuoksi pyykkien kuivaamisesta kuivaajassa nyt luovutaan vanhanaikaisena ja sen sijaan pyykit ripustetaan naruille kuivumaan energian säästämiseksi.

Sipilä kertoo myös että “nyt kasvihuoneilmiöstä paasataan kaikkialla. Joka ikiseen asiaan kuuluu etsiä ympäristönäkökulma. Kaikkien pitää mittauttaa omat ekologiset jalanjälkensä ja aina ne ovat liian suuret. Ennen brittiläisten sanomalehtien ja niiden liitteiden lukeminen oli suuri ilo. Nyt joka ikinen lehti on vihreä teemanumero. Muotijutuista on tullut ekomuotijuttuja. Ruokasivut neuvovat ekoruoanlaitosta. Matkailusivut uskaltavat suositella enää vain patikointia kotikulmilla”.

Samaan olen törmännyt itsekin kotimaassa: koskaan aikaisemmin en ole lehdissä ja muussa mediassa nähnyt niin paljon juttuja ekoaiheista, nuukailusta, tuunaamisesta, kierrätyksestä, luomuruoasta. Mutta mielestäni tärkeistä asioista puhutaan, vaikka taitaakin olla myös niin kuin Sipiläkin juttunsa lopuksi toteaa: “pyykkipoika on pohjimmiltaan yksi kerskakulutustuote lisää”; tästä median myllyttämästä ekologisuustrendistä näyttävät (ympäristön lisäksi) hyötyvän niin kustantajat kuin tuotteiden valmistajatkin.

Jenkkilässä ollaan kuitenkin menty jo pyykkipojista askel pidemmälle, siellä blogeissa keskustellaan jo jääkaapeista luopumisesta energiansäästösyistä sekä kankaisesta wc-paperista. Ihan näin trendikkääksi en kuitenkaan lupaa heittäytyä. Pyykkipoikia silti käytän, sillä kuivausrumpua en ole tullut pitäneeksi tarpeellisena hankkia.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s