Shoppailun maantiede

Kuvitelkaa kartalle tasasivuinen kolmio.  Perheemme asuu sen keskellä, jolloin maantieteellisesti kaikkiin kulmiin on yhtä pitkä matka.

Yhdessä kulmassa on uudehko ja iso ostosparatiisi, jossa löytyy kaikille kaikkea, uusissa, erittäin siisteissä puitteissa. Sinne on vaikea tulla julkisilla kulkuvälineillä, joten asiakaskuntakin on valikoitunut sen mukaan. Palvelussa ei ole mitään vikaa, kaikki toimii hienosti, mutta aavistuksen persoonattomasti.

Toisessa kulmassa on vanha, hieman jo rapistunut ja parhaat päivänsä nähnyt shoppailualue. Sieltä on viime vuosina lopetettu monia liikkeitä (siirtyneet tuonne uudempaan), ja alueesta on tullut – hhmm, miten sen nyt sanoisi… monikulttuurinen, värikäs ja sosiaalisesti useita kerrostumia sisältävä ostospaikka. Asiakaspalvelijat näyttävät kireiltä ja väsyneiltä, paikat ovat epäsiistit ja valikoimat kaupoissa heikentyvät koko ajan.

Kolmannessa kulmassa on kohtalaisen kokoinen taajama. Siellä on pikkukaupunkimainen tunnelma, paljon persoonallisia pikkuliikkeitä ja riittävän paljon isojenkin ketjujen liikkeitä. Siellä asiointi on ollut avartava kokemus: ihmisillä on aikaa jutella, jopa ventovieraille, kaupoissa saa oikeasti ystävällistä palvelua, juttelua ja hymyjä.

Eipä tarvitse paljon pohtia minne suuntaan mennään kun mennään vaikkapa ruokaostoksille.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s