Ahneuden maailma ja jakamisen maailma

”On olemassa kaksi maailmaa, joista jokaisen on valittava. On ahneuden maailma, ja on jakamisen maailma. Ahneuden maailma on kakaroiden maailma, jakamisen maailma on aikuisten maailma. Ahne jää aina lopulta vaille sitä, mistä elämä lopulta todella koostuu: rakkautta, kunnioitusta, kiitollisuutta. Sellaista kauppaa ei ole mistä saisi ostaa sen paremmin rakkautta, kunnioitusta kuin kiitollisuuttakaan.

Pieneen paperilappuseen, jota aina kannan takataskussani, on kirjoitettu: ”Vain murrettu leipä on kokonainen leipä”.

Runoilija Tommy Tabermann kolumnissaan Ahneuden aika, Me-lehti 1/ 2004

Tämä puhutteleva sitaatti löytyi Tuula-Maria Ahosen aloittaman Syvempi mielihyvä –liikkeen sivuilta. Liikkeen jäsenet ”vapauttavat itseään” totutuista tavoistaan, vaikkapa kerran viikossa, ja antavat säästynyttä rahaa enemmän tarvitseville, itse valitsemiinsa avustuskohteisiin. Tuo vapautuminen voi olla vaikka kahvipullasta, tupakka-askista tai uudesta vaatteesta pidättäytyminen tai jotain muuta itselle sopivaa. Liikkeellä ei ole jäsenrekisteriä, mukaan voi liittyä aivan omalla päätöksellä.

Samainen Tuula-Maria on vuonna 2000 perustanut myös Roska Päivässä –liikkeen,  jonka jäsenet sitoutuvat poimimaan yhden roskan päivässä ja haastamaan yhden ihmisen mukaan liikkeeseen. Tässäkään ei tarvita jäsenrekisteriä tai muuta byrokratiaa, oma päätös liittymisestä riittää.

Tätä jälkimmäistä olen harrastanutkin, en ihan joka päivä vaan silloin kun roska kohdalle sattuu. Hyvä lukijani, Sinäkin tulit juuri haastetuksi mukaan Roska Päivässä –liikkeeseen!

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s