Nuuka, pihi, saita vai itara?

Hyvä ystäväni, Viisas Nainen, on esikuviani tässä nuukuuden taidossa. Hän on taitava käsistään ja loihtii lähes tyhjästä ihania ja eksoottisia ruokia, kauniita vaatteita ja toinen toistaan taitavampia lahjapaketteja. Kerran hän itse luonnehti säästäväisyyttään: ”En ole pelkästään pihi, olen joskus suorastaan itara.” Hän on siis perussäästäväinen, mutta toisaalta osaa hienon kyvyn myös nauttia säästöistään vuosittaisilla upeilla lomamatkoilla paikkoihin joista me muut voimme vain uneksia.

Viisas Nainen on kuitenkin myös taitava ilahduttamaan muita, antamalla paljon omastaan. Tämä antaminen ei ole rahassa mitattavaa, usein se on apua erilaisissa tilanteissa, pieni muistaminen juuri lahjan saajalle sopivalla, mutta ei kalliilla tavaralla, itsetehtyjä hirvipullia tuliaisina tai jotain vastaavaa.  Juttelimme taannoin siitä, tunteeko hän itse saavansa vastinetta tälle paljolle antamiselleen. Hän oli ehdottomasti sitä mieltä että antaminen synnyttää anteliaisuutta, ja hän saa ystäviltään vastapalveluksina ja -lahjoina paljon enemmän kuin itse heille lahjoittaa.

Saman olen kokenut itsekin: kun annan pois jotakin itselle tarpeetonta, jota tiedän jonkun tarvitsevan, maailmankaikkeus tuo pian minulle jotain tarvitsemaani, aivan lahjaksi.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s