Työssäkäynnin hinta

Laskeskelin mikä on todellinen tuntipalkkani, kun ottaa huomioon työssä käyntiin liittyvät extrakulut, jotka on siis maksettava käteenjäävästä palkasta, ja toisaalta kaiken sen ajan joka virallisen työajan lisäksi viikossa menee päivittäisiin työmatkoihin, työhön liittyviin iltamenoihin ja matkoihin, työhön valmistautumiseen ja työstä palautumiseen. Ajassa mitattuna tajusin, että istun joka viikko yhden ylimääräisen työpäivän eli 7.5 h autossa matkalla töihin tai töistä pois!

Rahassa mitattavia työssäkäynnistä aiheutuvia kuluja ovat ainakin työvaatteet, lounaat työpaikalla, sekalaiset työpaikan menot kuten lahjat työkavereille, työmatkojen kustannukset, siivooja, lapsen päivähoito, valmisruoka koska olen usein liian kiireinen ja väsynyt laittaakseni kotiruokaa.

Laskukaavan löydät halutessasi täältä.

Oma todellinen tuntipalkkani olikin vain 43 % nimellistuntipalkastani! Eli tarvitsenkin todellisuudessa yli kaksi kertaa enemmän aikaa palkkani ansaitsemiseen kuin olin kuvitellut. Laskeskelin myös, kuinka monta tuntia ansiotyötä minkäkin mielihalun kustantamiseen vaaditaan: näin voi arvottaa sitä, millainen asia on sen arvoinen, että sen eteen haluaa tehdä esim. koko päivän työtunnit. Ja kääntäen, jos pystyy kuluttamaan tuon verran vähemmän, voi (ainakin teoriassa) vastaavasti tehdä vähemmän työtä.

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s