Muutama sana alkuun

änään vihdoin aloitan tämän blogin, johon ajattelin satunnaisesti kirjoitella mietteitä maailmanmenosta. Jo pitkään ajatuksissa ovat askarruttaneet pyrkiminen työelämän oravanpyörästä kohti rauhallisempaa ja yksinkertaisempaa elämäntapaa. Simplicity-asioita olen pohdiskellut jo kymmenisen vuoden ajan ja jotain tehnytkin. Mottoni kuuluu ”Simplify Your Life”; minun kohdallani se tarkoittaa asenteiden tarkastamista suhteessa kuluttamiseen, rahankäyttöön, ajankäyttöön sekä omiin valintoihin suhteessa mm. ympäristöön ja oikeudenmukaisuuteen. Toivon että  asenteiden kautta syntyy pieniä tekoja jotka johtavat suurempaan selkeyteen, mielenrauhaan ja yksinkertaisuuteen elämässäni. Uskon, että jokainen voi tehdä pieniä tekoja ja siten vaikuttaa omalta osaltaan, mutta mitään suurempia maailmanparannushaaveita minulla ei ole. Kyseessa on siis oma yksilöllinen valintani, mutta tiedän että tässä ajassa meitä on niin monia, jotka miettivät samoja asioita, ja jos jokainen tekee pieniä tekoja, toivottavasti muutos kumuloituu.

Työssä mielenrauhaa, selkeyttä ja tyyneyttä on vaikeampi saada aikaan ja ylläpitää, koska työ jota teen on ajoittain hektistä, rankkaa puurtamista  projektien loppuunsaattamisen, aikataulujen ja uusien projektien hankkimisen paineen vuoksi. Työ sinällään on antoisaa, mutta sen määrä ja ajoittuminen tuntuvat vievän liian paljon voimavaroja muulta elämältä. Ja onhan se muu elämä silti niin paljon kivempaa kuin työnteko, joten joku keino täytyisi keksiä.

Lähden siis tälle matkalle sillä mielellä, että tutkiskelen ajatuksiani ja suunnitelmiani elämän(tavan)muutoksen tiimoilta blogin avulla. Kirjoittelun tahti ei varmaan ole päivittäinen, mutta toivottavasti viikoittainen. Saa nähdä mihin tämä polku johtaa…

Advertisements

Tietoja Ritva Rajander-Juusti

yrittäjä, tutkimusammattilainen, bloggaaja.
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s